Sådan finder du motivation til hjemmetræning

Det er blevet utroligt populært at træne derhjemme, og det er der mange gode grunde til. Her skal vi kigge lidt nærmere på, hvorfor det er blevet så populært at træne derhjemme, og hvordan du nemt kan finde motivationen frem til selv at komme i gang.

Det handler om selvdisciplin

Når man skal træne derhjemme, så handler det faktisk først og fremmest om selvdisciplin. Den kan det være svært at finde frem til, især hvis man er typen, der er vant til at prokrastinere. Det vil sige, at man udsætter vigtige opgaver ved at distrahere sig med andre gøremål. Det er nemt at finde undskyldninger, som at man lige pludseligt skal gøre hovedrent, når det er på tide at lave noget vigtigt (men måske også lidt hårdt), som at hjemmetræne. Derfor er selvdisciplin noget af det første du skal arbejde med, hvis du gerne vil blive en af dem, der altid kan tage sig sammen til at hjemmetræne.

Der er mange veje til selvdisciplin, men dybest set handler det om, at man lærer sig at de aftaler man laver med sig selv også er noget, der skal overholdes. Derfor er det vigtigt at du ikke tager let på, at du har lavet en aftale med dig selv om at træne derhjemme. Det vil sige, at når tidspunktet for træningen kommer, så er det ikke sådan, at man bare kan udsætte eller lave det lidt senere. Det bliver tit nemlig sådan, at det aldrig kommer til at ske. Derfor er det vigtigt at komme ind i en rutine, hvor du rent faktisk overholder de aftaler og mål du sætter for dig selv.

Find en god rutine

Hjemmetræning bør også helst bestå af en god rutine. En god rutine består af et træningsprogram, der ikke er for let, men heller ikke så svært at det er umuligt at gennemføre. Det er helt i orden at give sig selv en udfordring, men det skal kunne gennemføres, så kan man heller øge intensitet og sværhedsgrad undervejs.

Det er en god ide at lave en hjemmetræningsrutine, der består af øvelser du synes er sjove og udfordrende at gennemføre. Det kan være indenfor alle genre. Det er ikke sådan, at hjemmetræning kun kan være styrketræning. Der findes mange måder at træne på, og du kan træne både yoga, pilates og ballet derhjemme, som lidt mere utraditionelle træningsformer.

Du kan også tage en løbetur en gang i mellem eller nogle gange om ugen, hvis du gerne vil variere din rutine lidt. Det er vigtigt at man føler at man gør fremskridt, men uden at det bliver for nemt eller kedeligt.

Find det rigtige udstyr

Her kan du læse mere om hjemmetræning og hvordan du finder det helt rigtige udstyr. Det er nemlig, i tillæg til en god rutine, meget vigtigt. For at strække ud ømme muskler, så kan en foam rolle være præcis det værktøj du har brug for. En foam roller lader dig bruge din kropsvægt til at komme dybt ned i muskelvævet, på en måde som man ikke kan via almindelige strækøvelser. Derfor er det vigtigt at fokusere på dette, hvis du gerne vil strække godt ud efter træningen.

Det kan også være smart at installere en pull up bar, måske i døråbningen til et værelse, så du laver en aftale med dig selv om, at du skal tage et vist antal pull ups, hver gang du går ind eller ud af det værelse. Det er en sjov udfordring, som gør at du kan arbejde lidt træning ind i din daglige rutine, hvis du for eksempel arbejder på hjemmekontor. Så kan pull ups være noget du skal lave, hver gang du skal lave en kop kaffe og må forlade værelset.

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.