Sådan kan du øge din produktivitet på arbejdspladsen 

Føler du dig plaget af manglende produktivitet på arbejdspladsen eller generelt i hverdagen? Det er ikke unormalt at man i perioder oplever en anderledes træthed, eller oplever at man nemt bliver distraheret og har svært ved at koncentrere sig intensivt i længere tid ad gangen. I længden kan det dig skyldes at kroppen, psyken eller de to i kombination er i ubalance og tyder på at det er tid til at lave om på nogle vaner. Læs mere her om hvordan du kan optimere din produktivitet.  

I perioder i livet vil man opleve tendenser til manglende energi. I nogle tilfælde kan det skyldes at der er for meget på skemaet, eller blot bare være en periode i ens liv hvor ens batterier kører på lavt blus. Ofte er der dog en årsag til at du føler dig drænet, og oplever du at du i perioder har svært ved at holde energien oppe, er det for det meste et tegn på at der er ubalance et sted i dit liv. Mangel på energi er ofte et tegn på at der er ting i din hverdag som dræner dig, og hvis du ønsker at forbedre din energi i hverdagen, er det relevant at undersøge hvad det er der dræner dig for energi.  

Mangel på energi forårsager ofte at man på arbejdspladsen har svært ved at koncentrere sig, nemt bliver distraheret og produktiviteten daler. Hvis du er plaget af mangel på produktivitet, så kan du med fordel lave om på nogle vaner, som måske kan give dig en boost af produktivitet tilbage.  

Undersøg dit arbejdsmiljø og ergonomien i dit arbejde 

Hvis du gerne vil optimere din produktivitet, kan du starte med at undersøge om der er noget i dit arbejdsmiljø som kan påvirke din produktivitet. Arbejder du mange timer på en skærm, kunne din manglende produktivitet skyldes eksponering for, for meget blåt lys som udsendes fra skærme, og som kan være skadeligt for kroppen.  

Oplever du trætte og irriterede øjne, koncentrationsbesvær og mangel på produktivitet, kan et par blue light briller måske være noget for dig. Sådan nogle kan du anskaffe dig lige her. Hvis du desuden også oplever at du plages af dårlig søvn om natten kan det også skyldes eksponering for blåt lys, og dette vil brillerne sandsynligvis også hjælpe på.  

Implementer sunde vaner i din hverdag 

Hvis du er plaget af mangel på energi i din hverdag, kan det være at der er nogle vaner som trænger til at blive modificeret lidt. Overvej om den kost du indtager, er næringsrig for din krop og dit sind. Implementeringen af mere motion i hverdagen er desuden også bevist at kunne give mere energi og overskud i dagligdagen. Desuden er søvn noget af det som er mest betydende for vores helbred, og du bør derfor overveje om dit søvnmønster er sundt.  

Taler du med dine medarbejdere om pension? 

I Danmark har vi ingen regler om, at arbejdsgiver skal udbetale pension til sine medarbejdere. Det kan dog være en god idé at overveje. Samtidig er det en god idé at tale med sine medarbejder om vigtigheden af en pension, uanset hvor unge eller gamle de er.  

Hvis din virksomhed har en kollektiv overenskomst, så har I højst sandsynligt en aftale om pension. Men hvis I endnu ikke har indgået en pensionsaftale, så kan der være gode muligheder i at undersøge at gøre dette. Det bedste man kan gøre, er at tale med forskellige pensionsselskaber for at afsøge mulighederne. En god pensionsordning giver typisk glade og trygge medarbejdere.  

En del af ens CSR er altid at passe godt på sine medarbejdere. Det handler både om arbejdsmiljø, lønaftaler og en transparent og tryg ledelsesstil. Det kan derfor være en god idé at tale med sine medarbejder om deres tanker om pension. Særligt hvis I er en mindre virksomhed eller en startup, så har der måske ikke været tid eller økonomi til at overveje pension. At dine medarbejdere har en sund og tryg økonomi, vil ligeledes gavne din virksomhed.  

En god og sund økonomi 

Selvom privatøkonomi og virksomhedsøkonomi er to separate ting, så kan de påvirke hinanden på en negativ facon. Hvis man som medarbejder har svært ved at få privatøkonomien til at hænge sammen, vil det typisk have negativ effekt på ens overskud, humør og arbejdsindsats. Hvis økonomien er blevet uoverskuelig, fordi man har for mange kreditorer, så kan man overveje et samlelån. Et samlelån fungerer i al sin enkelthed på den måde, at man samler sine små, mindre lån til et større lån. Man kan læse mere og ansøge om samlelån på Jubii.dk

Samlelån kan give overskud 

En af de største fordele ved et samlelån er, at man kan få overblikket tilbage over sin økonomi. Mange mister overblikket, fordi der er for mange kreditorer og afdragsordninger. Det kan lede til, at man misser betalinger eller har svært ved at planlægge sin afbetalinger på en måde, som efterlader luft i økonomien til andre ting. Det kan for nogen afhjælpes ved at samle sine lån, så man kun har én kreditor og én afdragsordning.  

Samtidig er det muligt at spare penge på at optage et samlelån. Det kommer selvfølgelig an på ens økonomiske situation, og hvilke lån man har i forvejen. Det kan typisk betale sig, hvis man har nogle dyre, mindre forbrugslån, hvor renterne er høje. Et samlelån løber nemlig typisk over længere tid, og har derfor en lavere rente. Derfor kan du spare penge i længden på renter. 

Læg et godt budget 

Det er dog vigtigt, at man laver sin research, og lægger et godt budget, inden man beslutter sig for at optage et samlelån. Det er aldrig gratis at låne penge, så der vil selvfølgelig være udgifter forbundet med at optage et nyt lån. Du skal være sikker på, at dette kan betale sig. Uanset om du vælger at samle dine lån eller ej, så er det altid en god idé at lægge et realistisk og detaljeret budget. Det gør det meget lettere at opretholde en sund økonomi på den lange bane.  

At have styr på økonomien giver plads til at kunne oprette en pensionsopsparing, hvis denne ikke er en del af ens ansættelseskontrakt. En måde at lette denne post for den enkelte medarbejder er at sørge for, at pension er et øremærket i lønaftalen. 

Styr på hjemmet – mere ro på arbejdet

Et hjem er ikke bare et sted, som man kommer hjem til, når man er færdig med dagens gøremål. Det sted, man bor skal også føles hjemligt. Hvis man bor i eksempelvis flytterod eller kaos derhjemme, så kan det også påvirke ens liv udenfor hjemmet. Måske, komme du aldrig videre med indretningen da du flyttede ind i din bolig. Måske har du bare ikke overskuddet til at gøre boligen hjemlig så hjemlig som du egentlig gerne vil. Her i artiklen får du nogle tips til, hvad du kan gøre for at gøre hjemmet mere afslapnings-venligt.

Et varmt brusebad = afslapning

De fleste mennesker holder af et skønt brusebad. Men har du nogensinde overvejet at få fingre i en udendørsbruser? Med en udebruser kobber, kan du nemlig få en helt anderledes oplevelse, end når du tager dit daglige bad indendørs. En udendørs bruser, er nemlig skøn – også på de kolde dage. Frisk luft, imens du nyder et dejligt varmt bad udenfor, kan nemlig noget helt specielt. Så måske du skulle forkæle dig med sådan en, og nyde et langt og varmt bad med naturen omkring dig.

Et hyggeligt hjem

Inden døre, er det selvfølgelig også vigtigt at der er rart at være. Hvis hjemmet mangler sjæl, kan det være en idé at sætte lidt kulør på farverne. Du behøver ikke gå ud og spendere alt for mange penge, for at udskifte noget inventar. Du kan for eksempel gå på jagt i en genbrugsbutik. Har du nogle møbler i kedelige farver, kan du med fordel male dem i nogle nye og sjove farver. Gør gerne stuen til et huggeligt sted, hvor det man både sidder godt og har ro til at slappe af.

Mangler du mere inspiration til, hvordan du kan indrette hjemmet hyggeligt, så prøv at søge på nettet.