Dette bør du være opmærksom på inden du foretager et lån

At foretage et lån kan hurtigt virke som et fristende tilbud hvis man har brug for et tilskud til at købe den nyeste gadget på markedet eller til huskøb. Der er dog mange ting der er vigtige at være opmærksom på inden man går ud og låner penge. Overvejer du derfor et lån, bør du læse med her. 

Der er meget stor forskel på i hvilke sammenhænge det kan være nødvendigt at foretage et lån. Udvalget af lånemuligheder er i dag mange, og inde på Moneezy kan du bl.a. få adgang til flere låneportaler der tilbyder alt fra kviklån og forbrugslån. Det er derfor lettilgængeligt hurtigt at få sat sig selv i en stor lånesats. Men at låne penge behøves ikke nødvendigvis været forbundet med noget negativ. Har du styr på økonomien og gjort dit forarbejde forinden, er der ingen hindring for ikke at låne penge.  

Læg et budget 

Inden du overhovedet gør dig nogle overvejelser om at foretage et lån, er det vigtigt at lægge et budget, og således danne et overblik over dine indtægter og udgifter. Med et lån medfølger nemlig renter og gebyrer som yderligere skal tillægges det tilbagebetalte beløb. Det er derfor vigtigt at vurdere hvorvidt at du har luft i din privatøkonomi til at kunne tilbagebetale pengene igen, og således fortsat have plads til at kunne betale dine leveomkostninger og uforudsete udgifter. Derudover hjælper det med at danne et billede at hvor store lånemuligheder du har.  

Vær opmærksom på det med småt 

I mange tilfælde glemmer vi at læse det med småt når vi foretager et lån. Det skyldes at vi bliver fristet og forblændet at det gyldne tal, som med stor skrift indikerer at kunne betale den nye bil eller taske som man længe har drømt om. Men ofte er det også her, man går galt i byen, da man glemmer at læse det vigtige der står med småt. Hvis du opdager et lån inde på Moneezy med en høj ÅOP eller rentesats, bør du i givent fald overveje lånemuligheden en ekstra gang. ÅOP er de renter, gebyrer og øvrige udgifter som følger med ved et lån, og dette kan derfor gå hen og koste dig dyrt. Yderligere er det også her vigtigt at genoverveje hvorvidt man ønsker et forbrugsløn eller kortfristet lån, da der ved kortfristede lån oftest medfølger højere renter og gebyrer. Inde på Moneezy kan du nemt skabe dig et overblik over de billigste lån. 

Få hjælp og rådgivning 

Overvejer du at foretage et større lån, anbefales det, at du går til banken og søger råd og vejledning. Hermed er du sikker på at foretage et lån som ikke kommer til at vælte din privatøkonomi og således sætte dig ud af kurs. Vælter du dig selv med lån, og oversvømmes at regninger, kan det hurtigt blive en ond cirkel. Det er derfor vigtigt at være velovervejet inden du træffer en beslutning. Er lånet på de 5.000 kr. Virkelig nødvendige, eller kan du vente endnu en måned, og i stedet tage fra opsparingen?  

3 gode grunde til at styrketræne regelmæssigt

For mange mennesker er en tur ned i fitnesscenteret ikke lige frem noget, man ser frem til. Det er langt mere tiltalende at blive liggende i sengen eller sofaen og lige tage et afsnit mere af den serie, man nu har gang i. Alle har dog utrolig meget gavn af at styrketræne et par gange om ugen. Her er 3 gode grunde hvorfor.

Få en forbedret livskvalitet

For det første slipper man for den dårlige samvittighed, der konstant plager en, hvis man ikke får rørt sig, men bare sidder inde en hel dag. For det andet, så vil man opleve, at man bliver en gladere, friskere og mere motiveret person af at få trænet regelmæssigt.

Udover at have en lang række fysiske fordele, som vi skal kigge på i næste afsnit, så er styrketræning nemlig også utrolig gavnligt for sindet. Træning frigiver nemlig endorfiner, et hormon, der giver en en følelse af at være høj på glæde, energi og overskud – en følelse du kan tage med dig hjem eller på arbejde, og som uden tvivl vil smitte af på andre.

Forebyg sygdomme og skader

Selvom træning i høj grad handler om nuet – at blive stærkere, friskere, gladere og mere overskudsagtig i netop dette øjeblik – så handler det lige så meget om, hvordan du ser ud og har det om et år, fem år, ti år eller tyve år.

Ved at styrketræne regelmæssigt styrker og forbedrer vi knogler, led, muskler, lunger og hjerte, som vil virke forebyggende mod talrige skader og sygdomme. Med en god, konsistent træningsrutine holder du dig mere ung, end du aner.

Bliv en mere selvsikker version af dig selv

For mange handler træning også om selvsikkerhed og med god grund. Som sagt frigiver træning endorfiner, og den følelse er i sig selv være vanedannende. Man forlader altid fitnesscenteret i bedre humør og med mere energi og overskud, end da man kom.

Og lad os ikke gøre os nogle illusioner om, at træning ikke handler om udseende. At se bedre ud både i og særligt uden tøj er for langt de fleste mennesker motivationen, der får os til at melde os ind i et fitnesscenter i første omgang. Det er en hammerfed følelse at se musklerne vokse og tøjet blive mere tætsiddende på kroppen.

Træning øger også vores sexdrive betydeligt, da det øger produktionen af kønshormoner i kroppen. Det er derfor helt naturligt at blive mere seksuelt aktiv, når man træner ofte. Det forklarer også, hvorfor man måske vil opleve, at man bliver mere nysgerrig på nogle lidt vildere ting og pludselig tager sig selv i at sidde og opsøge sider, hvor par søger en ung fyr og man kan læse om dating i et åbent forhold.

Sådan kan du lave din bolig om til dit drømmehjem

Hvis du lige har købt en lejlighed, som skal renoveres og gerne vil gøre den til det drømme hjem du altid har haft i tankerne, så læs med her. Nu da du er blevet ejer af din egen bolig, kan det på mange måder give frihed i forhold til lige præcis, hvordan du gerne vil have det. For at personliggøre lejligheden, får du her nogle gode tips til, hvordan du kan indrette lejligheden.

Du kan overveje om du skal have lavet altan

Der er ikke noget skønnere end at kunne nyde sin morgenkaffe fra en altan.  Når man bor i lejlighed, er det ofte det tætteste man kommer på sin egen have. En altan gør ikke kun noget godt for dig imens du bor i lejligheden, det kan også medvirke til at boligen stiger i værdi. Hvis du er interessereret i at vide mere omkring en pris på altan, så kan du læse mere på 3altantilbud.dk

Indret hjemmet med tapet

Hvis du gerne vil sætte dit helt personlige præg på indretningen i lejligheden, så kan du f.eks. vælge et fedt fototapet til dit soveværelse. Måske har du rejst meget, og stilen i hjemmet, kan for eksempel afspejle dine mange eventyr. Ofte kan det se dekorativt ud, at der er tapet på en enkelt væg, i stedet for de typiske hvide vægge.

Hvis du mangler møbler og gerne vil spare lidt penge, så kan det altså godt betale sig at kigge efter genbrug. Der findes mange sjove butikker med genbrug, hvor du kan finde antikke møbler, som du også kan male, hvis du ikke synes farven er flot. Der findes også mange platforme på sociale medier og nettet generelt. Via disse platforme kan du også søge på noget helt specifikt, eller et bestemt mærke som du søger.