Få et mere fokuseret hjemmearbejdsmiljø

Det kan være svært at holde koncentrationen, når man arbejder hjemme. Der er en masse forstyrrelser som man normalt ikke oplever på arbejdet. Det kan godt være en udfordring at balancere det hele, når hjemmemiljø og arbejdsmiljø bliver blandet sammen. Det kommer nemt til at føles som om du aldrig har fri. Men her får du nogle gode råd til hvordan du holder fokus, selvom du arbejder hjemme.

Hvis du har problemer med at holde sammen på verden, så læs om nogle små ting, du kan gøre for at din arbejdsindsats bliver lidt bedre. Find flere råd til livet med Covid-19 og meget på husoghaveavisen.dk.

Gør dig klar

Det kan være svært at skifte mindset fra hjemme til arbejde, specielt når de to ting nu foregår samme sted. En måde at være mere klar til arbejde, er at sætte håret og få skiftet ud af joggingtøjet. Så er det en ting du forbinder med arbejde og fokus. Så selvom du ikke har et skift i omgivelser på samme måde som når du tager på arbejde, så kan du skifte dit udseende i stedet for, om det er at tage eyeliner eller en nystrøget skjorte på.

Det samme gælder indretningen af der hvor du arbejder. Hvis du bare sidder i din seng, kan det være lidt for nemt bare at læne sig tilbage og slappe af. Det er simpelthen det man forbinder en seng med. Og hvis du ikke har et kontor derhjemme, så kan det sagtens gå. Find et sted med en rigtig stol og sæt de ting du skal bruge klar, som var du på dit rigtige kontor. Også selvom du måske bare sidder ved spisebordet.

Lav en plan

At lave en arbejdsplan kan hjælpe med at give overblik over hvilke opgaver du skal nå at lave. Det kan også være med til at holde dig på sporet, når andre ting kan distrahere og forstyrre. Når du begynder at disponere din tid og få et større overblik kan det gøre det nemmere at følge den plan. Så bliver du måske også mindre stresset når du har helt styr på hvad du skal lave og hvornår. Så er alle dine opgaver nemmere at holde styr på.

Hold pause, når du holder pause

Når du arbejder, er der ikke på samme måde nogle kollegaer du kan snakke med i pausen, og derfor bliver pausen måske nogle gange overset. Prøv at få bevæget dig lidt i pausen. Det er en god mulighed for at komme udenfor og gå en tur eller få spist noget mad. Hvis dine pauser er korte, eller du ikke lige orker at gå udenfor, så bare stå op, få strakt musklerne ud og træk vejret dybt. Kom ud af stolen og væk fra skærmen et øjeblik, og få samlet noget nyt energi. Ellers kan man nemt køre træt i arbejdet.

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.