gode raad til it-sikkerhed

Optimer din sikkerhed på nettet med disse 5 råd

For de fleste danskerne er det at være online en større og større del af hverdagen. Vi er online på arbejdet, på mobilen, en tablet eller ipad og på vores pc. Alle sider vi besøger, lægger en lille cookie på vores computer for at finde ud af mere om vores forbrugsvaner og hvordan vi bevæger os på deres sider. Men der kan også være sider med skadeligt indhold eller spam som kan være ødelæggende for din pc eller forsøge at stjæle dine persondata. Derfor bør din IT-sikkerhed være i top.

Her er 5 gode råd til IT-sikkerhed:

Sørg for altid at have opdateret dine IT-systemer

Hvis dine styresystemer er sårbare, er det nemmere for hackere og andre kriminelle at bryde ind i din computer. Sørg for at styresystemer og øvrige programmer jævnligt opdateres så minimerer du risikoen for at dette sker.

Krypter din forbindelse

Sørg for at forhindre, at andre end dig kan få adgang til jeres netværk ved at kryptere det. Til det formål anbefales WPA2-kryptering.

Bruger du en VPN når du logger på internettet, så gør VPN’en også sit til, at du er sværere at spore. Bliv klogere på VPN på https://minip.dk/

Installer en sikkerhedspakke

Du kan med fordel sørge for, at din pc har en sikkerhedspakke som indeholder en firewall, et antivirusprogram, et spamfilter og et phishingfilter.

Sørg for at have gode og sikre kodeord

Et godt kodeord er med til at beskytte dit netværk og alle de sider du tilgår på nettet. Det anbefales at anvende et langt kodeord gerne over 8 cifre. Hav gerne en kombination af både store og små bogstaver, tal og symboler.

Udvis sikker adfærd på internettet

Vær kritisk når du besøger hjemmesider, installerer programmer og modtager e-mails. Spamfilteret fanger desværre ikke alle uønskede e-mails, så er du i tvivl så slet dem.

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.