Hvad er en holistisk virksomhed?

Du har måske hørt ordet “holisme” i forbindelse med psykologi, yoga eller lignende områder. Men faktisk er holisme også et rigtig godt begreb at navigere efter, når det gælder din virksomhed. Her kan du læse mere om hvorfor. 

En virksomhed er mere end bare et spørgsmål om økonomi. En god virksomhed har en større vision og føler et ansvar for at føre den ud i livet på den mest forsvarlige måde. Der er mange aspekter at tage i betragtning, og derfor kan et holistisk syn på virksomheden være til hjælp. 

Hvad er holisme? 

Du kan læse meget mere om holisme på Savasana.dk, men her kan vi kort fortælle, at en holistisk tilgang handler om at tage alle dele i en helhed i betragtning. De har nemlig indflydelse på hinanden, og derfor kan de i virkeligheden ikke skilles ad. En holistisk tilgang til mennesket kan fx indebære, at man forstår fysik og psyke som to sider af samme sag.  

Du kender det måske fra dig selv: Hvis man har ondt i hovedet, kan man hurtigt blive i dårligt humør. Og hvis man er ked af det, kan man mærke det som en trykken for brystet. Med en holistisk tilgang forstår man det fænomen som en konsekvens af, at psyken og fysikken hænger sammen.  

Sådan kan du bruge det i din virksomhed 

I forbindelse med en virksomhed kan du bruge en holistisk tilgang til en få en langt mere sund og velfungerende arbejdsplads. Det gælder på mange forskellige områder, lige fra medarbejdernes trivsel til virksomhedens klimaaftryk. Du kan se det sådan, at du ikke kan skille virksomheden fra de effekter, den har på fx klimaet eller samfundet.  

Du kan heller ikke skille den enkelte medarbejder og hans eller hendes trivsel fra virksomheden. For det har nemlig en enorm betydning for den generelle produktivitet og effektivitet. Den måde at tænke på kan altså hjælpe dig med at forstå det ansvar, du har som virksomhedsejer. Og den kan give en idé om alle de forskellige aspekter, du må tage i betragtning for at være succesfuld. 

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.