Dette bør du være opmærksom på inden du foretager et lån

At foretage et lån kan hurtigt virke som et fristende tilbud hvis man har brug for et tilskud til at købe den nyeste gadget på markedet eller til huskøb. Der er dog mange ting der er vigtige at være opmærksom på inden man går ud og låner penge. Overvejer du derfor et lån, bør du læse med her. 

Der er meget stor forskel på i hvilke sammenhænge det kan være nødvendigt at foretage et lån. Udvalget af lånemuligheder er i dag mange, og inde på Moneezy kan du bl.a. få adgang til flere låneportaler der tilbyder alt fra kviklån og forbrugslån. Det er derfor lettilgængeligt hurtigt at få sat sig selv i en stor lånesats. Men at låne penge behøves ikke nødvendigvis været forbundet med noget negativ. Har du styr på økonomien og gjort dit forarbejde forinden, er der ingen hindring for ikke at låne penge.  

Læg et budget 

Inden du overhovedet gør dig nogle overvejelser om at foretage et lån, er det vigtigt at lægge et budget, og således danne et overblik over dine indtægter og udgifter. Med et lån medfølger nemlig renter og gebyrer som yderligere skal tillægges det tilbagebetalte beløb. Det er derfor vigtigt at vurdere hvorvidt at du har luft i din privatøkonomi til at kunne tilbagebetale pengene igen, og således fortsat have plads til at kunne betale dine leveomkostninger og uforudsete udgifter. Derudover hjælper det med at danne et billede at hvor store lånemuligheder du har.  

Vær opmærksom på det med småt 

I mange tilfælde glemmer vi at læse det med småt når vi foretager et lån. Det skyldes at vi bliver fristet og forblændet at det gyldne tal, som med stor skrift indikerer at kunne betale den nye bil eller taske som man længe har drømt om. Men ofte er det også her, man går galt i byen, da man glemmer at læse det vigtige der står med småt. Hvis du opdager et lån inde på Moneezy med en høj ÅOP eller rentesats, bør du i givent fald overveje lånemuligheden en ekstra gang. ÅOP er de renter, gebyrer og øvrige udgifter som følger med ved et lån, og dette kan derfor gå hen og koste dig dyrt. Yderligere er det også her vigtigt at genoverveje hvorvidt man ønsker et forbrugsløn eller kortfristet lån, da der ved kortfristede lån oftest medfølger højere renter og gebyrer. Inde på Moneezy kan du nemt skabe dig et overblik over de billigste lån. 

Få hjælp og rådgivning 

Overvejer du at foretage et større lån, anbefales det, at du går til banken og søger råd og vejledning. Hermed er du sikker på at foretage et lån som ikke kommer til at vælte din privatøkonomi og således sætte dig ud af kurs. Vælter du dig selv med lån, og oversvømmes at regninger, kan det hurtigt blive en ond cirkel. Det er derfor vigtigt at være velovervejet inden du træffer en beslutning. Er lånet på de 5.000 kr. Virkelig nødvendige, eller kan du vente endnu en måned, og i stedet tage fra opsparingen?  

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.