3 gode grunde til at styrketræne regelmæssigt

For mange mennesker er en tur ned i fitnesscenteret ikke lige frem noget, man ser frem til. Det er langt mere tiltalende at blive liggende i sengen eller sofaen og lige tage et afsnit mere af den serie, man nu har gang i. Alle har dog utrolig meget gavn af at styrketræne et par gange om ugen. Her er 3 gode grunde hvorfor.

Få en forbedret livskvalitet

For det første slipper man for den dårlige samvittighed, der konstant plager en, hvis man ikke får rørt sig, men bare sidder inde en hel dag. For det andet, så vil man opleve, at man bliver en gladere, friskere og mere motiveret person af at få trænet regelmæssigt.

Udover at have en lang række fysiske fordele, som vi skal kigge på i næste afsnit, så er styrketræning nemlig også utrolig gavnligt for sindet. Træning frigiver nemlig endorfiner, et hormon, der giver en en følelse af at være høj på glæde, energi og overskud – en følelse du kan tage med dig hjem eller på arbejde, og som uden tvivl vil smitte af på andre.

Forebyg sygdomme og skader

Selvom træning i høj grad handler om nuet – at blive stærkere, friskere, gladere og mere overskudsagtig i netop dette øjeblik – så handler det lige så meget om, hvordan du ser ud og har det om et år, fem år, ti år eller tyve år.

Ved at styrketræne regelmæssigt styrker og forbedrer vi knogler, led, muskler, lunger og hjerte, som vil virke forebyggende mod talrige skader og sygdomme. Med en god, konsistent træningsrutine holder du dig mere ung, end du aner.

Bliv en mere selvsikker version af dig selv

For mange handler træning også om selvsikkerhed og med god grund. Som sagt frigiver træning endorfiner, og den følelse er i sig selv være vanedannende. Man forlader altid fitnesscenteret i bedre humør og med mere energi og overskud, end da man kom.

Og lad os ikke gøre os nogle illusioner om, at træning ikke handler om udseende. At se bedre ud både i og særligt uden tøj er for langt de fleste mennesker motivationen, der får os til at melde os ind i et fitnesscenter i første omgang. Det er en hammerfed følelse at se musklerne vokse og tøjet blive mere tætsiddende på kroppen.

Træning øger også vores sexdrive betydeligt, da det øger produktionen af kønshormoner i kroppen. Det er derfor helt naturligt at blive mere seksuelt aktiv, når man træner ofte. Det forklarer også, hvorfor man måske vil opleve, at man bliver mere nysgerrig på nogle lidt vildere ting og pludselig tager sig selv i at sidde og opsøge sider, hvor par søger en ung fyr og man kan læse om dating i et åbent forhold.

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.