Hvordan man kommer ud af kedsomhed: Sjove aktiviteter for når du føler dig fastlåst

Vi kender alle den følelse: kedsomhed. Det kan føles som om, at det er umuligt at slippe væk fra den, især nu, hvor så mange af os er fanget indendørs på grund af de sociale afværgeforanstaltninger, der er nødvendige for at bremse spredningen af COVID-19. For nogle mennesker betyder den ekstra tid derhjemme, at de har børn, der holder dem beskæftiget, og for andre er der endnu mere arbejde under denne krise. Men for andre – mange andre – kan denne forlængede tid derhjemme være uudholdelig, fordi de bare ser på de samme vægge, som de har set på i dagevis … og potentielt føler sig alene. Nå, men bare rolig; kedsomhed er en sindstilstand, og vi ønsker at bryde dig ud af den. I dette blogindlæg vil vi prøve at hjælpe dig på vej!

Så hvordan kommer du ud af kedsomheden? Her er nogle sjove aktiviteter, som du kan prøve:

– Se en film eller et program, som du gerne har villet se.

– Læs en bog, som du har haft lyst til at læse.

– Få fat i dine yndlingspodcasts.

– Spil på Bitcoingambling.dk

– Bag noget nyt – det kan være både udfordrende og sjovt!

– Gå en tur udenfor (hvis det er sikkert at gøre det).

– Tegn, mal eller lav noget kreativt.

– Planlæg en dagstur eller en weekendtur med venner eller familie.

– Begynd et nyt projekt i huset.

Hvorfor keder vi os?

Kedsomhed er en sindstilstand, der kan skyldes mange forskellige ting. Nogle gange keder vi os, fordi vi ikke har noget at lave, og andre gange keder vi os måske, fordi det, vi laver, ikke er særlig stimulerende eller interessant. Derudover kan kedsomhed nogle gange være symptomatisk for større problemer som f.eks. depression eller angst. Hvis du oplever, at du konstant keder dig, kan det være værd at tale med en terapeut for at se, om der er noget andet på færde.

Hvorfor siger folk det er sundt at kede sig?S

elv om det kan være frustrerende, er kedsomhed faktisk en normal og sund følelse. Den kan hjælpe os til at tage en pause fra vores travle liv og til at slappe af. Desuden kan kedsomhed nogle gange føre til kreativitet og innovation, når vi søger efter måder at underholde os selv på.

Hvordan kan jeg vide, om jeg keder mig for meget?

Hvis du opdager, at du kæmper med intense følelser af kedsomhed, eller hvis du føler, at intet kan få dig ud af din kedsomhed, kan det være værd at tale med en terapeut. Kedsomhed kan nogle gange være symptomatisk for større psykiske problemer, så det er vigtigt at blive undersøgt, hvis du tror, at det kan være tilfældet.

Kedsomhed er en sindstilstand, som vi alle oplever på et eller andet tidspunkt i vores liv. Men heldigvis er det ikke for evigt!

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.