Gør Danmark mere cykelvenligt

Når du spørger i udlandet, hvad vi danskere er mest kendt for, ja så er det vores mange cykler og hæsblæsende cyklister i gadebilledet. Der er abnormt mange cyklister i vores lille land og derfor er det også vigtigt, at vi er særlige opmærksomme på at kunne komme sikkert rundt på cykel. Trods der er en masse cykelstier, opstår der hvert år ulykker og mange forældre er ikke trygge ved at sende deres børn alene afsted. Hvordan kan du være med til at ændre dette? Læs lidt med her.

Saml information og skab din egen vision

Du skal kunne se problemet før du får lyst til, eller føler et behov for at gøre noget ved problemet. Når du har identificeret problemet, skal du hjem og researche. Find tal og statistikker over, hvor mange cyklister vi har i Danmark, hvor mange ulykker der er og, hvor der eksempelvis er ekstra dårlig sikkerhed for cyklisterne. Du kan tage udgangspunkt i et bestemt vejkryds, hvor du selv, eller andre har oplevet stor utryghed. Tegn dig frem til en bedre løsning og spred budskabet om, hvordan cyklister kommer sikrest frem. Det er det første spadestik til at gøre Danmarks cykelstier tryggere.

Hvordan ændrer du det i praksis?

Nu har du din vision, du har et ønske om forandring i Danmarks trafiksikkerhed. Tilmed har du også en konkret ide. I starten kan du hjælpe andre til mere sikker trafik. Lav foldere med Information til studerende omkring nytænkning af trafiksikkerhed og bedre løsninger. Dette kan give en større opmærksomhed til den brede befolkning. Så spørgsmålet er nu bare; har du en virksomhed, og har du et innovativt forslag til at gøre Danmark til et bedre sted? Så skal du kontakte CSR Fonden. Hvis du vil blive klogere på, hvad CSR er kan du læse det her. Lyder det som noget for dig? Så ansøg allerede i dag om bliv partner.

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.