Samfundssind starter i familien

Hvordan kan virksomheder bedst vise samfundsansvar? I stedet for at komme med højtrungende løfter, kan medarbejder i en virksomhed starte med at vise samfundsansvar i deres egne familier. Familier fungerer nemlig som små samfund og det er her børn først lærer hvordan man agerer i et samfund. 

Samfundsansvar kan betyde mange ting. Det kan betyde at man i sit lille samfund derhjemme – kernefamilien – viser samfundssind og -ansvar ved at tage hensyn til alle borgerne. Det kan f.eks. være at der i det ugentlige familiemøde er blevet besluttet at skal have et drivhus og være mere selvforsørgende som familie. 

Selvom en af borgerne (familiemedlemmerne) er uenig i drivhusidéen, er der ikke noget at gøre hvis flertallet siger god for det. Heldigvis behøver drivhuse ikke at koste kassen. Hos Harald Nyborg kan man finde gode drivhus tilbud på forskellige størrelser, så selv små haver kan nyde godt af et lille drivhus.  

Med et drivhus kan I dyrke grøntsager og være delvis selvforsørgende. Der er ikke noget bedre at have muligheden for at plukke friske grøntsager til dagens aftensmad og det er endnu bedre at gøre det som familie og således tilbringe noget kvalitetstid sammen i det grønne. Hvis børnene ikke har den store interesse i drivhus, kan man alligevel lokke dem ud i haven med en trampolin. 

Børnene har også en stemme 

Hvis man tager sit samfundsansvar seriøst, må man også lytte til de små. Det gælder både på det større samfundsplan og i familien. Selvom de ikke er myndige, kan de alligevel have stærke holdninger som er værd at lytte til. 

Det kan eksempelvis være, at de små vurderer, at de og resten af familien har godt af at have en trampolin stående i haven. Og der er da også gode argumenter for at anskaffe sig en trampolin. Den kan være med til at samle familien omkring en sjov aktivitet og kan endda fungere som en form for teambuilding, hvor man kommer tættere på hinanden. 

Trampoliner skaber ikke kun glæde for børn. Selv som voksen kan det være svært at undgå at trække på smilebåndet, mens man står og hopper på en stor trampolin. Det er også en god form for motion, fordi der kan gå mange timer med at hoppe. Hos Harald Nyborg kan man finde trampoliner til glæde for både store og små, og hvis man er til boldspil, kan man supplere med en basketkurv til trampolinen.  

Samfundsansvar starter i familien, hvor man har ansvar for både sin egen og de andres glæde. Man kan heldigvis sørge for begge med god kommunikation og nogle fornuftige tidsfordrivende hjælpemidler fra Harald Nyborg. Med et drivhus og en trampolin i haven kan hele familien tilbringe tid sammen selvom de ikke nødvendigvis laver det samme.   

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.