Er det nu du skal investere i kryptovaluta?

Kryptovalutaen bitcoin har efterhånden været ude i godt 10 år. Der har både været kæmpe positive udsving, men det er også gået ned ad bakke for den populære kryptovaluta. Nu er kursen endnu engang opadgående, og det kunne godt tyde på, at det er nu, man skal investere sine penge. Men hvorfor går kurserne op?

De nye regulativer

Der er primært to årsager til at kursen for bitcoin er opadgående. For at forstå dette, må man kigge på grundidéen for bitcoins. Idéen var nemlig helt fra starten af, at bitcoins skulle være globale og decentraliserede. Det vil sige, at i modsætning til de valutaer, vi normalt bruger, er der i dette tilfælde ikke nogen regulering fra bankerne. Sagt med andre ord, er der altså ingen stabilisering af kurserne. Og det er dette, der er grunden til de ekstreme udsving. Sådanne udsving kommer dog ikke til at ske i samme grad i fremtiden, da der vil komme regulativer inden for området. Dermed bliver kurserne mere stabile, og derfor bliver bitcoin en mere attraktiv investering.

Facebooks offentliggørelse

En anden grund til, at kurserne stiger er, at Facebook er kommet med en ny udmelding. De vil nemlig lancere deres egen digitale valuta kaldet Libra. Libra er ikke en kryptovaluta som bitcoin, men Libra viser, at de alternative valutaer er kommet for at blive. Derfor er Libra ligeledes en faktor inden for igen at gøre bitcoins mere populære. Her kan du se mere om de nye regulativer, samt hvordan man kan begynde at investere i kryptovalutaer.