Bliv klogere på kryptovaluta

Snakker I også om kryptovaluta på din arbejdsplads? De sidste par år har kryptovalutaen Bitcoin være et populært samtaleemne. Her kan du læse mere om kryptovaluta og blive klogere på emnet.

Kryptovaluta

Kryptovalutaer er digitale valutaer. Der gælder tre ting for kryptovalutaer. De er anonyme, uregulerede og decentrale. At kryptovalutaer er anonyme, betyder, at de ikke kan spores. Dermed er det ikke muligt at få sin valuta tilbage efter et salg. Den uregulerede og decentrale del kommer til udtryk ved store udsving i kurserne. De fysiske valutaer bliver nemlig reguleret af banker, som sørger for at holde kursen stabil. Da kryptovalutaer er decentrale betyder det, at de ikke tilhører nogen stat, og der er derfor ikke nogen bank, der regulerer kursen.

Hvilken kryptovaluta skal man satse på?

Der fandtes mere end 1500 kryptovalutaer i starten af 2018, og der er derfor mange steder man kan investere sine penge. En af de meste kendte kryptovalutaer er Bitcoin. Efter længere tid med en faldende kurs stiger kursen på Bitcoin igen. Dette skyldes blandt andet, at der de næste år vil komme nye regulativer på kryptovaluta. Dette gør, at kurserne vil blive stabiliseret, og på den måde bliver kryptovaluta en mere attraktiv investering. Læs mere om investering i bitcoin.