Ansvarlighed i virksomheden

Danske virksomheder har de seneste årtier fået et større og større fokus på ansvarlighed, både for miljøet, medarbejderne og at varerne bliver produceret på forsvarlig vis. Læs med her, hvor vi ser på tre vigtige områder, som alle virksomheder bør have fokus på. 

For blot få år siden var CSR ikke noget, ret mange virksomheder gik op i, men i dag er det snarere reglen end undtagelsen, og mange forbrugere ønsker ikke at handle med virksomheder, som ikke tager et ansvar. 

Seksuel tone 

Hvor alt for mange kvinder i alt for mange år har måttet finde sig i at blive klappet bagi eller talt sjofelt til, er der i dag en meget lav tolerance over for den slags i det fleste virksomheder. Alle må være med til at støtte op om at udrydde den kultur, så de kommende generationer kan få et bedre arbejdsliv på det punkt end det er tilfældet for dem, der er ude på arbejdspladserne nu. Også ting som grooming bør man forsøge at udrydde, og man skal huske at der også på arbejdspladserne sidder mænd, som i deres fritid lokker børn og unge til at gøre ting, de ikke har lyst til. Her kan du læse mere om emnet Hvad er grooming og hvordan forebygges det

Børnearbejde 

Børnearbejde er et andet område, der bliver sat hårdt ind for at udrydde. Mange forbrugere boycotter simpelt hen virksomheder, der benytter børnearbejde, men også af rent moralske grunde bør man som virksomhed afholde sig fra at benytte børn til at arbejde i kaffelundene eller andre typer af arbejde. 

Miljøet 

Som virksomhed bør miljøet også have en høj prioritet og for eksempel ikke udlede kemikalier i naturen. Herudover kan man stille om, så man så vidt muligt køber økologiske produkter til virksomhedens drift og forsøger at benytte bæredygtige materialer. 

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.