Produceres dine varer i ægte CSR-stil?

Når det gælder CSR, er det naturligvis relevant at have styr på, hvordan produktionen af dine varer foregår. Mange store virksomheder får produceret deres varer i udlandet, fordi det er billigere, men det gør det også sværere at holde øje med arbejdsforholdene.

Produktion i udlandet

I mange virksomheder kan det godt betale sig at rykke produktionen til udlandet set ud fra et økonomisk perspektiv. Her kan man nemlig typisk finde billigere arbejdskraft, hvilket gør, at man skal bruge færre penge på at producere varerne.

Er virksomhedens produktion blevet rykket til udlandet, er det dog stadig nødvendigt at holde øje med denne del af virksomheden. Eksempelvis er det stadig ikke i orden, hvis virksomheden i høj grad forurener eller hvis arbejdsforholdene ikke er i orden. Dette på trods af at produktionen ikke foregår i Danmark.

Ændringer kan betale sig

Opdager du, at der er visse ting, som skal laves om i produktionen, kan det kræve mange penge. Det kan for eksempel være, at de gamle maskiner skal skiftes ud, eller at produktionen skal rykkes tilbage til Danmark.

Disse ændringer er muligvis omkostningsfulde, men hvis du vægter CSR højt i din virksomhed kan de være nødvendige. På moneybanker.dk kan du optage et online lån, hvis du har brug for penge til at forbedre din virksomhed. Inden du låner, er det dog vigtigt, at du sikrer dig, at du kan betale lånet tilbage.

En rejse med formål

Er du nervøs for, at produktionen ikke foregår efter virksomhedens standarder, kan det være en god idé at undersøge sagen. Ved at foretage en rejse til det pågældende land, kan du nemlig se med egne øjne, hvordan det står til på fabrikken eller værkstedet.

Mange virksomhedsledere har aldrig besøgt stedet, hvor deres varer bliver produceret. Dette betyder, at der kan ske mange ting, som afdelingen i Danmark ikke har kendskab til. En rejse kan være med til at afdække at forholdene er, som de skal være.

Chefens rolle

Som chef har du sandsynligvis en mere administrativ rolle, og således står du ikke selv med produktionen af varerne. Dog er det en del af dit ansvar som chef at sørge for, at virksomheden kan stå inden for den produktion, der foregår.

Derfor har det naturligvis betydning, at der bliver fulgt op på, hvordan produktionsmedarbejderne har det. Det kan for eksempel være en god idé løbende at indkalde til samtaler, hvor det kan diskuteres, om der er noget, der skal ændres i forhold til arbejdsforhold eller virksomhedens produktion.

Tiderne skifter

Når det gælder produktion og arbejdspladser ændrer tiderne sig hele tiden. Generelt bliver forholdene bedre og bedre, og derfor er det vigtigt, at din virksomhed følger med udviklingen. Det kan blandt andet være, at der er kommet maskiner på markedet, som gør produktionen af dine varer mere miljøvenlig.

Hvis du overvejer at rykke virksomhedens produktion til Danmark, må du tænke over, hvilke varer du  sælger. Typisk er varer produceret i Danmark af højere kvalitet, og derfor kan de også sælges dyrere, men det er ikke sikkert, at danskproducerede varer er fordelagtige for virksomhedens målgruppe.