Sådan balancerer du arbejde og fritid

I din tid på arbejdsmarkedet har du sandsynligvis hørt om den såkaldte work-life balance. Overordnet set dækker dette begreb over, at der skal være balance mellem livet på arbejdet og livet uden for arbejdet. På den måde bliver du nemlig gladere og mere motiveret på alle fronter. 

Stil dig selv spørgsmål

Vil du gerne finde frem til din ideelle work-life balance, er det vigtigt, at du stiller dig selv spørgsmål. Ofte har man nemlig en tendens til at arbejde 37 timer, fordi det er det “normale”, men det er der ingen, der siger, at du nødvendigvis skal.

Det kan eksempelvis være, at du lige nu er på et punkt i dit liv, hvor du ikke har mange forpligtelser i hjemmet, eller det kan være, at huset er fyldt med små børn, og det derfor giver mening at skrue en anelse ned for arbejdsmængden.

Øv dig i at holde fri

For mange mennesker kan det være svært at lægge arbejdet fra sig, selv når arbejdsdagens i virkeligheden er slut. Dette skyldes i høj grad, at teknologien har gjort det muligt, at vi kan kontakte folk på alle tider af døgnet.

Derfor kan det være en god idé, at du øver dig i at pakke mobilen væk og lave noget helt andet. Du kan for eksempel tage til Aalborg karneval og se, om du kan finde kærligheden her. Læs mere om at finde den eneste ene på det største karneval i Norden.

Fleksible arbejdstider

Vil du gerne blive mere tilfreds med din work-life balance, kan det være fornuftigt at operere med fleksible arbejdstider. Sandsynligvis skal du være på arbejdsmarkedet mange år endnu. Derfor er det vigtigt, at du dels er opmærksom på, at dit arbejdsliv ikke blot er noget, der skal overstås, men også at dine ønsker til arbejdet vil skifte over tid.