Ordtalsmål hjælper dig i dit bogskriveri

At have en sund skriverutine er den eneste måde, hvorpå du rent faktisk vil nå disse ordtalsmål – for ikke at nævne, at det fremmer et bedre forhold til at skrive generelt! For at etablere en sund rutine skal du først stille dig selv disse grundlæggende spørgsmål:

  • Hvornår har jeg mest fritid på dagen/ugen?
  • Hvilket tidspunkt på dagen plejer jeg at være mest produktiv?
  • Hvordan kan jeg fordele mine skrivesessioner effektivt?
  • Vil jeg realistisk være i stand til at balancere mine skrivemål med andre ansvarsområder?

Den bedste måde at opsætte din rutine på er at drage fordel af din allerede eksisterende tidsplan og naturlige mønstre. Så hvis du for eksempel allerede går i fitnesscenter om tirsdagen og torsdagen, ville det måske bedste tidspunkt at skrive på være mandage, onsdage og fredage. Eller hvis du finder dig selv mest kreativ sent om aftenen (det gør mange af os!), kan du planlægge sene sessioner i weekenden/inden din fridag, så du kan sove i den næste dag.

I sidste ende vil du bare have en velafbalanceret skriverutine, der letter produktiviteten, men alligevel forhindrer dig i at brænde ud. Hvis du synes, at det at skrive flere dage i træk er for meget for dig, skal du bruge mere plads på dine sessioner eller prøve at ryste op ved at flytte til et nyt skriverum. Hvis du ikke kan følge med dine mål, er det okay at reducere dem lidt.

Ja, at skrive meget er vigtigt, men det er ikke vigtigere end dit mentale helbred! Husk, at det at skrive en bog er et maraton, ikke en sprint, og at en konsekvent, sund tilgang er helt afgørende. Her er nogle tips til at få mest muligt ud af din skriverutine.

Spring ikke over mere end én session i træk

Livet sker, og nogle gange vil du ikke være i stand til at lave en planlagt skrivesession. Medmindre det er en alvorlig nødsituation, bør du dog prøve at komme tilbage i sadlen til din næste session. Ellers vil du miste for mange fremskridt og føle dig modløs, hvilket typisk fører til, at du springer endnu flere skrivesessioner over og til sidst giver op.

Følg dine fremskridt

Opret et regneark for at spore din skrivning, eller behold blot en håndskrevet side med din skrivetid for hver session + hvor mange ord du nåede at skrive. Når du fortsætter med at nå dine daglige ordtællingsmål, vil du se, at din rutine virkelig virker, du vil føle dig begejstret for din bog og fast besluttet på at opretholde din rutine! (Tip: Nogle skriveapps giver dig faktisk mulighed for at sætte mål for ordtælling!)

Brug en webstedsblokering for at holde fokus

Distraktion er rutinens fjende, og den største distraktion i vores moderne verden er internettet. Til det formål skal du downloade en side-og-app-blokering, som du kan bruge under dine skrivesessioner, så du ikke bliver lokket af sociale medier eller yndige kattememer. Vi vil anbefale Freedom, da du kan planlægge bloksessioner på forhånd og endda holde styr på din produktivitet i appen.

Vælger du at skrive i hånden kan du på denne hjemmeside finde både billige kuglepenne og reklamekuglepenne.

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.