Hvorfor bruge BMI? | Kilde til forebyggelse af fedme

Body Mass Index (BMI) er et mål for kropsfedt baseret på højde og vægt. BMI bruges til at screene for vægtkategorier, der kan føre til sundhedsproblemer. Et sundt BMI anses for at ligge mellem 18,5 og 24,9. Et BMI på 30 eller derover betragtes som fedme. De fleste personer bruger bmiberegner   til at screene for vægtkategorier, der kan føre til sundhedsproblemer, og til at identificere den passende vægtkategori. Brug denne beregner til at bestemme en troværdig indikator for kropsfedtindholdet.

BMI har været anvendt i over 100 år og er det mest udbredte mål for overvægt og fedme.

Det er let at beregne og er rimelig præcist for de fleste mennesker. BMI har dog nogle begrænsninger. BMI tager f.eks. ikke hensyn til kropssammensætningen. Personer, der har mange muskler, kan have et højt BMI, men ikke være overvægtige eller fede. Muskler er meget mere tætte end fedt, så de vejer mere. Muskelvæv har dog ikke de samme sundhedsrisici som fedtvæv. Desuden tager BMI ikke hensyn til, hvor kropsfedt er fordelt på kroppen. Personer, der bærer mere fedt omkring taljen (æbleform), har større risiko for sundhedsproblemer end personer, der bærer fedt omkring hofter og lår (pæreform).

BMI er et nyttigt redskab, men det er ikke perfekt. Det er vigtigt at huske, at BMI kun er én oplysning, der skal tages i betragtning, når man vurderer en persons vægt. Andre mål for fedme omfatter taljeomkreds og kropsfedtprocent. Taljeomkreds er et mere præcist mål for mavefedt, og kropsfedtprocent er et mere præcist mål for det samlede kropsfedt. Der er også en række sundhedsrisici forbundet med overvægt eller fedme. Disse omfatter hjertesygdomme, slagtilfælde, type 2-diabetes og visse former for kræft. Vægt er ikke den eneste faktor, der bidrager til disse tilstande. Andre vigtige faktorer omfatter kost, fysisk aktivitetsniveau og familiehistorie. BMI er et nyttigt redskab til at vurdere vægten, men det er vigtigt at huske, at det kun er én af de oplysninger, der skal tages i betragtning. Andre mål for fedme, sundhedsrisici og faktorer, der bidrager til vægten, bør også tages i betragtning.

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.