ApS uden erhvervskonto?

Det er ikke som sådan et krav, at man har en erhvervskonto, for at man kan oprette et ApS. Men det kan være en fordel at have en separat konto til virksomheden, så man kan skille privatøkonomien fra virksomhedens økonomi ad. Derudover kan det også være mere overskueligt at have alle virksomhedens transaktioner samlet ét sted. Nogle banker tilbyder også særlige fordele og rabatter til virksomhedskunder, som opretter en erhvervskonto hos dem.

Dog er det vigtigt at bemærke, at hvis man vælger at bruge sin personlige konto til virksomhedens transaktioner, kan det give udfordringer, hvis Skat ønsker at foretage en kontrol. Det kan være svært at dokumentere, hvilke transaktioner der er private og hvilke, der er erhvervsmæssige. Derudover kan det også virke uprofessionelt overfor samarbejdspartnere og kunder, hvis man sender fakturaer med sit private kontonummer. Har du et ApS, så må du IKKE gøre dette med din private konto. Her skal du have en dedikeret erhvervskonto.

Det er altså ikke et lovkrav (så vidt vi ved, med forbehold), at man som ejer af et ApS skal have en erhvervskonto, men det kan være en god idé af flere årsager. Skal du dog have penge tilbage for moms eller lignende, så kommer du ikke uden om at skulle have en dedikeret erhvervskonto.

Husk du kan finde en oversigt over erhvervskonti, du kan få i Danmark her: https://erhvervskontopris.dk/

ApS’er uden en erhvervskonto hos en traditionel bank kan drage fordel af Fintech-banker såsom Wise og Revolut. Disse digitale banker har gjort det lettere for små virksomheder at håndtere deres økonomi ved at tilbyde en række tjenester og funktioner, der normalt er forbeholdt større virksomheder. Disse banker eller pengeinstitutter tilbyder faktisk meget bedre priser end de danske banker for den gennemsnitlige virksomhed i Danmark. Dette er baseret på informationer fra forskellige debatfora, så dette kan godt være forkert for din virksomhed. Tjek gerne dine behov, inden du vælger en erhvervskonto.

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.