Styrk virksomhedens sociale sammenhold med sport

ANNONCE

En vigtig brik i enhver CSR-strategi er at booste arbejdspladsens sociale fællesskab

Uanset om du er leder af en mindre, en mellemstor eller en større virksomhed, er én af dine fremmeste opgaver at styrke medarbejdernes fællesskab og tage initiativer til et sundt og godt arbejdsmiljø. Sportslige arrangementer eller aktivitets-ture ud af huset efter arbejdstid er et vigtigt redskab i denne henseende.

Sport og konkurrence giver dyrebar læring

Når medarbejderne skal arbejde sammen om en fælles sag – virksomheden – er det vigtigt at de kender hinandens grænser, svagheder og styrker. Det er ligeledes vigtigt at få dét at samarbejde om et fælles mål ind i systemet. Her er sportslige aktiviteter helt essentielle.

Det behøver ikke være DHL Stafet eller halvårlige fodboldturneringer, som aktivt bringer medarbejderne i spil med hinanden. Undersøg i stedet anderledes tilbud, hvor der er noget for enhver smag og sportsmæssig evne – dine folk skal jo heller ikke føle sig sat tilbage til en gymnastiktime, hvor læreren tvang alle til at springe over buk!

Du finder bl.a. gode tilbud i steder som Idrættens Hus, hvor alverdens aktiviteter og faciliteter er samlet under ét tag. Her finder du også konferencefaciliteter, sådan at du kan kombinere teamwork, brainstorming eller andre ude-af-huset-arbejdsdage med teambuilding og sportslige aktiviteter.

Hvad kan man som mindre virksomhed gøre for at styrke fællesskabet?

I den mindre virksomhed arbejder man som oftest tættere sammen og det er derfor endnu mere betydningsfuldt, at I har en god tone og går i hak sammen. Har der været kurrer på tråden blandt nogle medarbejdere, eller du som leder har oplevet konflikter, der har været svære at løse, kan det være nødvendigt at planlægge en anderledes begivenhed.

Sørg for et fagligt relevant dagsprogram, hvilket kan være besøg hos virksomheder, I kan hente inspiration fra, eller det kan være at du vil afsætte en dag til teambuilding og konfliktmægling med hjælp fra en coach.

En anden god måde at styrke arbejdsfællesskabet på er ved at komme hinanden ved uden for arbejdstid. Som chef skal du selvfølgelig holde grænserne for, hvornår du er venner med dine medarbejdere og hvornår du er i lederrollen.

Derfra kan du sagtens give dine medarbejdere et bedre grundlag for at komme hinanden ved før og efter arbejdstid. Ligger virksomheden fx et stykke fra alfarvej kan medarbejderne drage fordel af en delebilsordning, hvor man kører på arbejde sammen og kan få en sludder over en kop morgenkaffe fra termokanden.

Du kan eventuelt investere i en bil, som både kan bruges til arbejdsbrug og transport af medarbejdere – og hvorfor ikke vælge en elbil og styrke jeres CSR-branding gennem dette bæredygtige valg? Find informationer om billån her, hvis du fx har en start up, hvor du drager fordel af lav husleje ved at have placeret din virksomhed et stykke uden for én af de større byer.

En delebilsordning vil også gøre det mere attraktivt at søge job i din virksomhed, så du får de bedste hjerner med den bedste teamspirit!