Skræller og sten er sunde
Ligsom overvægt ikke er noget der kommer af sig selv, så er sundhed det heller ikke. Hvis man gerne vil have en sund livsstil og leve sundt, er man nødt til at tage affære og selv gøre noget for det. Et af de steder, hvor sundhed bør starte for de fleste er ved kosten. Det kan være svært at finde tid til motion, ikke mindst hvis man har børn og skal passe et krævende fuldtidsjob.
Det kan altid lade sig gøre, men det er ikke altid det er lige let. En ting der til gengæld ikke er nogen undskyldninger for, er den mad man spiser. Selvom nogen vil påstå det modsatte, så er det nemlig ikke mere tidskrævende at lave sund mad, og det behøver heller ikke være dyrere. Så pak undskyldningerne væk og kom i gang med at blive sund og smuk.
Spis skræller og sten
De fleste af os har en eller anden ide om hvad der er sundt, og hvad der ikke er sundt. Alligevel er der også en hel del ting, som det nok kommer bag på de fleste er sundt, og som du bør spise. En af de ting er bananskræller. Mere eller mindre alle skræller nok deres banan, inden de skal spise den og smider efterfølgende skrællen langt væk, og tænker ikke mere over det. Det betyder dog, at du går glip af en masse gode ting, da bananskrællen både er rig på magnesium, kalk samt A-vitamin og B6 og B12 vitamin der er med til at styrke dine knogler.
Det betyder dog ikke, at du skal begynde at spise dine bananer hele, da vores maver ikke er indrettet til fordøjelse af dette. Næste gang du laver en smoothie, kan du du med god ro i sindet sparer de 5 sekunder på at skrælle dem og smide det hele i. Det giver samtidig en friskere smag (men husk kun at bruge økologiske bananer til formålet).
En anden ting som de er de færreste der er klar over er sund, er avocada sten. Du spiser dog et sandt lille sundhedsmirakel ud hver gang. Avocadosten inderholder nemlig flere antioxidanter end næsten alle andre grøntsager og frugter gør. Undersøgelser viser faktisk at stenen indeholder helt op mod 70% af de gode ting en avocado inderholder, når du smider stenen ud, er det med andre ord som at smide mere end halvdelen ud.
Ligesom det er tilfældet med bananskræller er det dog en dårlig ide blot at proppe den i munden. I stedet skal du skære den i kvarte stykker og blende den i smoothies. Det er dog en god ide at sikre sig at ens blender kan tåle det, og ellers må du købe en der kan klare mosten (find en ny blender her).
Hvis du ikke er fan af smoothies, men gerne vil have de gode stoffer fra avocadoen, kan du også blende den helt for sig selv, og få en form af avocadomel. Dette kan du eksempelvis bruge i sovs, suppe eller hjemmebagt brød.