Sådan bringer du din stærke faglighed i spil som leder

ANNONCE

Din virksomheds vision og succes afhænger af din udvikling som leder

Lederskab er mere end blot at have en vision om at være de mest sælgende, at have den stærkeste CSR-profil i jeres branche eller at have det største og stærkeste netværk af kunder og samarbejdspartnere.

Som leder skal du træde frem som en personificering af de værdier, virksomheden brander sig selv på. Du skal med andre ord hele tiden udvikle virksomhedens brand gennem din persona. Viser du en engageret, optimistisk attitude og lever du efter en høj arbejdsetik, så vil ikke blot dine medarbejdere forme sig positivt i dét billede, men samarbejdspartnere og kunder vil kunne mærke det efter første møde.

Sæt tid af til læring

Har du en mindre virksomhed, kan det som leder være småt med tiden til både at udfylde éns ansvarsposter og tage sig tid til at lære nyt, så visionen for jeres virksomheds udvikling og CSR-områdets fremtidige implementering kan få lov at tage fokus.

Derfor bør du undersøge, hvor du kan frigøre tid, så du kan prioritere denne læring. Er det budget og regnskab, som tager en del kræfter og tid, kan du fx tjekke budgetter.dk for gode tilbud og tips til at lave budget sikkert og overskueligt.

Opsøg mentorer

Du kan se meget længere, hvis du sætter dig på skulderen af en gigant! Sagt med andre ord: Hvis du opsøger en mentor, som har årevis af erfaring på området, vil du være lynår foran dine konkurrenter. Vær ikke bange for at spørge folk, der har entreprenørerfaring, om de vil være mentor for dig, eller komme med deres umiddelbare feedback på jeres nye tiltag eller strategier.

Husk – alle har startet fra “scratch” og vil ikke være kommet så langt, hvis de ikke spurgte om hjælp, og så er det desuden en stor anerkendelse at give andre for deres mangeårige arbejde.

Indgå i læringsforløb

Mange kommuner såvel som større virksomheder afholder kurser, hvor du som virksomhed kan udveksle erfaring med andre ledere – omend fra vidt forskellige brancher. Dette skal dog ikke ses som andet end en fordel: Når en anden kursist taler om arbejdet inden for et felt, du ikke kender professionelt, vil du derimod lytte langt mere åbent og kunne lære af selve ledererfaringerne.

Hvem ved, måske kan du blive dybt inspireret og få idéer og spritnye tiltag ind i din virksomhed, som vil gøre netop denne førende inden for jeres branche.