Indfør hyggesnak på møderne

På mange arbejdspladser bliver der næsten udelukkende snakket om arbejde på møderne. Det kan virke mest effektiv at køre møderne efter en stram snor, men dette er ikke nødvendigvis sandheden.

Et hyggeligt møde

Det kan virke grotesk, at man som ordstyrer ikke skal rette samtalen tilbage på arbejde, hvis den kører ud af en tangent. Ikke desto mindre kan det sommetider betale sig at lade snakken køre, hvis man vil have et godt møde.

Dette skyldes, at hvis alle føler sig trygge og får lov til at komme til orde, er der større chance for, at gruppen arbejder godt sammen. Sker det, at samtalen bevæger sig ud af en tangent, kan det for eksempel være, at der kommer nogle brugbare idéer på bordet. 

Forskellen mellem pause og møde

Hvor mange lande er der i verden? Kunne være et spørgsmål, som man måske skal gemme til sin pause. I hvert fald er det ikke nødvendigvis et spørgsmål, som man skal lægge ud med, når man starter et møde.

Skal du holde gode møder, handler det ikke om med vilje at skabe kaos. Det handler i højere grad om at lyttet til alle og give dem lov til at fremlægge deres idéer i et trygt miljø.