Virksomhederne må strenge sig an 

I flere brancher oplever man i disse år stor mangel på arbejdskraft, og Coronapandemien har blandt andet betydet, at mange unge har fravalgt det hårde og dårligt betalte arbejde i restaurationsbranchen til fordel for job som poder eller måske noget helt andet. 

Det, at man pludselig har andre muligheder, betyder, at restauranterne kan blive nødt til at tilbyde bedre vilkår for at tiltrække arbejdskraft, og dette fænomen ses i flere og flere brancher. Når det er sælgers marked, må køber anstrenge sig, og her oplever flere og flere virksomheder, at potentielle medarbejdere til jobsamtalen spørger ind til virksomhedens CSR-profil. 

Slut med CSR for et syns skyld 

Netop CSR er noget, der betyder noget for mange arbejdstagere, og overalt i medierne kan man læse om denne tendens, både i danske men også norske medier. Dagens.no er muligvis et af dem. Det bliver altså i stigende grad vigtigt for arbejdstagerne at virksomhederne har gode forhold og bekymrer sig om det omkringliggende samfund og verden som helhed. 

Dagens.se er en stor svensk arbejdsplads, som også må omstille sig til nye tider og se på, hvordan de agerer i verden og bidrager til en god udvikling, for også i medieverdenen er der kamp om de gode medarbejdere. 

Således vil man med stor sandsynlighed i fremtiden ikke kunne nøjes med at have en CSR-politik for et syns skyld eller fordi man er børsnoteret og det kræves af fondsbørsen. I stedet må man komme ind i kampen og forstå, hvad der er vigtigt for medarbejderne og dermed for, hvilken type virksomhed, de ønsker at være en del af. 

Således ser vi allerede en bevægelse mod et arbejdsmarked under forandring, og der er ingen tvivl om, at de kommende år bliver spændende at følge på dette område, hvor virksomhederne altså i højere grad må lægge sig i selen og tænke over, hvad de vil tilbyde. 

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.