Vindenergi er plus for både elregning og CSR-branding

ANNONCE

Sådan er reglerne for husstandsvindmøller

Ligger din virksomhed et lille stykke udenfor alfarvej og må du ofte bande over en strid blæst fra vest – ja, så kan du faktisk udnytte det til et genialt formål. Du kan både spare mere end 1000 kroner i forhold til dit årlige elforbrug, og endnu mere værdifuldt -du kan booste din miljøvenlige branding og sætte din CSR-strategi helt frem i feltet.

Alle kan opsætte en minivindmølle på taget

I modsætning til de ret strenge krav til store, enkeltstående vindmøller, så er der ingen større udfordring ved at investere i én eller flere minivindmøller til taget. Én minivindmølle kan producere ganske meget strøm – lige godt 700 kWh, hvis du er heldig med blæsevejr. Det svarer cirka til en årlig besparelse på tusind kroner på elregningen.

Strømmen sendes til en converter, også kaldet vekselvender, som så sender strømmen videre til stikkontakternes 230 Volt. Det er endnu ikke lovligt at sælge strøm fra egne vindmøller videre til elselskabet, som man kan gøre ved solenergi, så din virksomhed skal kunne forbruge de ganske gode mængder strøm dagen igennem.

Du skal desuden stadig betale en mindre afgift af den selvgenererede strøm, men det er jo en mindre pris at betale for et ganske stort indhug i elregningen.

Hvordan køber man en minivindmølle til taget?

Vi vil råde dig til at kontakte professionelle forhandlere, da de også kan oplyse dig om, hvor og hvordan minivindmøllerne er blevet produceret, hvilke materialer osv. På den måde kan du leve op til din CSR-strategi og du får en minivindmølle af høj standard med kvalitet og holdbarhed i top. Find nye lån, hvis du får brug for et tilskud til investeringen, og find lån uden sikkerhed, hvis din bank ikke kan se idéen i denne fornuftige investering i din virksomheds fremtidige økonomi såvel som den stærke CSR-branding.

Hvilke regler for montering af minivindmølle findes der?

Du bør altid spørge din kommune inden du opsætter ting på dit tag, så en minivindmølle er ikke en undtagelse. Sørg for at have fundet den model, som du tænker at sætte op, inden du rådspørger dig hos kommunen, for har du målene på møllen, vil hele processen gå langt mere gnidningsfrit. Det handler jo om at få de gode vindmøller op så hurtigt som muligt.

Generelt er der dog ganske stor frihed, når din vindmølle har et vingefang under to meter – så langt de fleste minivindmøller til taget vil jo nok passe ind i dette.

Kan jeg opsætte en normal vindmølle på virksomhedens grund?

Tænker du stort og vil opsætte en større vindmølle på din grund og forbinde den med din virksomhed, skal du således regne med, at der er lidt længere hen til projektets forløsning. Læs mere om reglerne for opsætning af en større husstandsvindmølle her.