Taler du med dine medarbejdere om pension? 

I Danmark har vi ingen regler om, at arbejdsgiver skal udbetale pension til sine medarbejdere. Det kan dog være en god idé at overveje. Samtidig er det en god idé at tale med sine medarbejder om vigtigheden af en pension, uanset hvor unge eller gamle de er.  

Hvis din virksomhed har en kollektiv overenskomst, så har I højst sandsynligt en aftale om pension. Men hvis I endnu ikke har indgået en pensionsaftale, så kan der være gode muligheder i at undersøge at gøre dette. Det bedste man kan gøre, er at tale med forskellige pensionsselskaber for at afsøge mulighederne. En god pensionsordning giver typisk glade og trygge medarbejdere.  

En del af ens CSR er altid at passe godt på sine medarbejdere. Det handler både om arbejdsmiljø, lønaftaler og en transparent og tryg ledelsesstil. Det kan derfor være en god idé at tale med sine medarbejder om deres tanker om pension. Særligt hvis I er en mindre virksomhed eller en startup, så har der måske ikke været tid eller økonomi til at overveje pension. At dine medarbejdere har en sund og tryg økonomi, vil ligeledes gavne din virksomhed.  

En god og sund økonomi 

Selvom privatøkonomi og virksomhedsøkonomi er to separate ting, så kan de påvirke hinanden på en negativ facon. Hvis man som medarbejder har svært ved at få privatøkonomien til at hænge sammen, vil det typisk have negativ effekt på ens overskud, humør og arbejdsindsats. Hvis økonomien er blevet uoverskuelig, fordi man har for mange kreditorer, så kan man overveje et samlelån. Et samlelån fungerer i al sin enkelthed på den måde, at man samler sine små, mindre lån til et større lån. Man kan læse mere og ansøge om samlelån på Jubii.dk

Samlelån kan give overskud 

En af de største fordele ved et samlelån er, at man kan få overblikket tilbage over sin økonomi. Mange mister overblikket, fordi der er for mange kreditorer og afdragsordninger. Det kan lede til, at man misser betalinger eller har svært ved at planlægge sin afbetalinger på en måde, som efterlader luft i økonomien til andre ting. Det kan for nogen afhjælpes ved at samle sine lån, så man kun har én kreditor og én afdragsordning.  

Samtidig er det muligt at spare penge på at optage et samlelån. Det kommer selvfølgelig an på ens økonomiske situation, og hvilke lån man har i forvejen. Det kan typisk betale sig, hvis man har nogle dyre, mindre forbrugslån, hvor renterne er høje. Et samlelån løber nemlig typisk over længere tid, og har derfor en lavere rente. Derfor kan du spare penge i længden på renter. 

Læg et godt budget 

Det er dog vigtigt, at man laver sin research, og lægger et godt budget, inden man beslutter sig for at optage et samlelån. Det er aldrig gratis at låne penge, så der vil selvfølgelig være udgifter forbundet med at optage et nyt lån. Du skal være sikker på, at dette kan betale sig. Uanset om du vælger at samle dine lån eller ej, så er det altid en god idé at lægge et realistisk og detaljeret budget. Det gør det meget lettere at opretholde en sund økonomi på den lange bane.  

At have styr på økonomien giver plads til at kunne oprette en pensionsopsparing, hvis denne ikke er en del af ens ansættelseskontrakt. En måde at lette denne post for den enkelte medarbejder er at sørge for, at pension er et øremærket i lønaftalen. 

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.