Tænk på miljøet når du køber tøj

Klimakrisen kan nu for alvor mærkes i vores hverdag og langt de fleste ønsker at bidrage til at få verden på rette kurs igen. Der er super mange ting, som man selv kan gøre i hverdagen, der kan gøre en forskel.

Et af de steder, man kan starte med at kigge, er på sit forbrug. Det er både i forhold til ting, fødevarer og ikke mindst tøj. Bæredygtigt tøj er faktisk ikke svært at finde, men det gør en stor forskel, når du vælger dét frem for tøj, der er produceret uden omtanke for miljøet.

Læs med her og få gode råd til, hvordan du får et mere bæredygtigt tøjforbrug.

Undersøg mærket inden du køber

Der findes rigtig mange tøjmærker, der går op i, at deres tøj er produceret bæredygtigt og er lavet af bæredygtige materialer. Oftest står det i deres beskrivelse, når du læser om mærket. Hvis du synes det er svært at finde det i de fysiske butikker, så undersøg nettet for bæredygtige tøjmærker. Der findes mange gode hjemmesider, der har meget forskelligt at byde på. Læs mere her. Du kan ofte finde alt fra nattøj til festkjoler eller sandaler i bæredygtigt materiale, hvis blot du bruger lidt ekstra energi på at lede.

Der er også mange brands, der har bæredygtige kollektioner i deres sortiment. Så hvis du har en yndlingsbutik, som du plejer at købe dit tøj i, så er der også god chance for, at de også kan tilbyde noget, som du kan købe med god samvittighed.

Naturligvis kan prisen også godt være lidt højere på bæredygtigt tøj, da dette typisk er fremstillet af økologiske materialer.

Prisen kan også være lidt højere fordi disse firmaer også ofte går op i arbejdsvilkår og lokal produktion, hvilket modvirker social ulighed. Det har derfor mange fordele at undersøge brandet lidt inden du køber.

Second hand shopping

Hvis du virkelig vil minimere dit aftryk på kloden, så er second hand vejen frem. Dette kan både foregå i genbrugs- eller vintagebutikker eller som private handler. Dette kan eksempelvis være på DBA, Facebook Marketplace eller Tradono.

Dette har også gode fordele for dig, der er på budget. Second hand tøj er nemlig ofte meget billigere end nyt tøj, og ofte har du mulighed for at gøre en rigtig god handel eller endda bytte.

Dette er en super bæredygtig måde at handle tøj på, fordi der ikke skal produceres noget nyt. I stedet kan du få glæde af noget, der har mistet værdi for andre. Ofte kan du finde kvalitetstøj, stort set ubrugt tøj og tøj, der stadig er på mode. Det behøver nemlig ikke at være gamle, støvede sager, men kan i stedet også blot være fejlkøb, gaver eller ting, der bare ikke bliver brugt.