Skab rammerne for en grøn ferie med CSR

ANNONCE

Med klimaet i fokus er det blevet tid til at evaluere på sommerferien. Hvor har du selv tilbragt dine feriedage og hvilken destination er favoritten blandt dine medarbejdere? Hvis I endnu ikke taler om ferie på arbejdspladsen er det måske på tide – gør planeten en tjeneste og hjælp dine medarbejdere på vej til en grønnere ferie.

Tag ansvar for dine medarbejderes fritid og ferie
Vi kan alle sammen have brug for et skub i den rigtige rækkefølge – også når det kommer til ferie, som ellers godt kan virke som et helligt emne for danskerne. Desværre tager mange af os dårlige beslutninger i forhold til planeten, når vi planlægger vores ferie. Som virksomhed har du et ansvar for dine medarbejder og du kan være med til at påvirke, hvordan de handler i deres fritid og ferie.

Prøv at opfordre til camping
Fly- og færgerejser er nogle af de største klimasyndere. Alligevel er det noget vi danskere elsker og ofte prioriterer, når vi afgør hvor vi skal hen den kommende sommer. Camping og bilferie derimod, er blidere mod planeten, såfremt du holder dig inde for landets grænser og ikke krydser Europa. Tal med dine medarbejdere og kollegaer om fordelene ved campingferie i Danmark.

Indgå nogle samarbejdsaftaler med relevante firmaer
Ligesom mange virksomheder samarbejder med fysioterapeuter, sundhedssikringer og træningsfaciliteter, kan du som arbejdsgiver vælge at samarbejde med eksempelvis Brobizz, Circle K eller måske en opbevaringsløsning for campingvogne. På den måde kan du være med til at gøre campingferien lettere for dine medarbejdere.

Medarbejderarrangementer eller firmaekskursioner kan også tilrettelægges, så de påvirker dine medarbejdere mod en grønnere feriebeslutning.