Sådan kommer du i gang med yoga

Yoga er en populær praksis over hele verden, der kombinerer vejrtrækning, bevægelse og meditation. Importeret til USA fra Indien for over et århundrede siden, har yoga længe været rost for sine fysiske og åndelige fordele.

Forskning viser, at yoga kan hjælpe med at håndtere stress, lette depression og angst, forbedre humøret og forbedre søvnkvaliteten. Derudover har yoga vist sig at øge fleksibiliteten, forbedre balance og koordination, reducere smerter og øge styrken.

At tage din første yogaklasse kan virke overvældende, men det behøver ikke at være skræmmende, hvis du ved, hvad du kan forvente.

En typisk yogaklasse er 45 minutter til 90 minutter. Afhængigt af læreren og stilen begynder det ofte med, at du sætter dig på din yogamaatte, en centrering med fokus på åndedrættet, bevæger sig på stillinger kendt som asanas for størstedelen af klassen og slutter nogle gange med meditation som en afkøling.

Grundlæggende om Yoga

Den bedste måde at lære yoga på er ved at gøre det, men hvis du er nervøs for at deltage i en klasse, skal du ikke vige tilbage fra at studere lidt, før du deltager. Overvej følgende.

Klasser kommer i en række forskellige yogastilarter, så det er en god ide at læse klassebeskrivelserne på dine lokale yogastudier for at finde en klasse, der passer til dig. Almindelige typer omfatter:

Hatha yoga klasser har tendens til at være gode for begyndere, fordi de er langsommere bevægende.

Vinyasa, Ashtanga og power yoga klasser kan være mere udfordrende, afhængigt af undervisningsniveauet.

Iyengar har et stærkt fokus på korrekt justering og bruger ofte rekvisitter til at hjælpe eleverne med at perfektionere deres form.

Hot yoga er yoga praktiseret i et varmt miljø – mange studier når rigtig høje temperaturer, hvor man også sveder. Mange mennesker nyder at lave yoga i varmen, men folk, der er følsomme over for varme eller har visse medicinske tilstande, kan finde varm yoga ubehagelig.

Kundalini yoga er betegnelsen for “en åndelig energi eller livskraft placeret i bunden af rygsøjlen.” I Kundalini yoga bruger udøvere åndedrætsøvelser, fysiske stillinger, chanting og meditation for at låse op for denne energi. Det har været kendt for at støtte helbredende afhængighed.

Ifølge forskning kan Kundalini yogateknikker være nyttige til styring af obsessiv-kompulsiv lidelse, fobier, afhængighed og stofmisbrugsforstyrrelser, større depressive lidelser, dysleksi, sorg, søvnløshed og andre søvnforstyrrelser.

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.