Sådan kan du starte egen virksomhed

Det er ikke altid nemt at starte en selvstændig virksomhed. Det kræver at man kender det marked man træder ind i, har en god idé og ikke mindst nok penge som startkapital til at komme i gang. Både det praktiske og økonomiske kan være udfordrende at have med at gøre, men læs med herunder for at få inspiration til hvordan det kan gøres.

Virksomheder starter ofte for at tjene penge eller på grund af en god idé (som man kan tjene penge på). Men ofte kræver det først en portion penge for at oprette og komme i gang med virksomheden. For at få virksomheden op på fødderne skal man ud over pengene også gerne have en klar forretningsplan, så man har en strategi og potentiel kan tiltrække investorer.

Læg et budget

Man kan lige så godt lære at lægge et budget selv inden virksomheden er startet, for det bliver en vigtig del af det at drive virksomhed, især hvis ikke man har en dedikeret stilling til at varetage regnskabsopgaverne. Så inden man officielt starter sin virksomhed, er det en god idé at lægge et budget og få overblik over de midler man har til rådighed.

Inden man starter en virksomhed, kan der være behov for nogle opsparede penge at komme i gang med. Hvis man har en lille opsparing liggende, kan man med fordel, dog forsigtigt, følge med i aktiekurser for forhåbentligt at få nogle af sine penge til at vokse.

Med aktier eller andre former for investeringer er det bedst at starte småt, så man ikke løber for store risici hvor man potentielt kan miste alle sine investerede penge. En god regel at følge er at undgå at investere flere penge end man har råd til at miste, men i stedet for at lade sin opsparing samle metaforisk støv, så kan man ofte med fordel investere dem i stedet.

Det praktiske

Få at komme godt fra start, er det godt at have en forretningsplan på plads. Den er god at have både for sin egen skyld og for bankens samt potentielle investorer man kan få på krogen. En forretningsplan giver blandt andet et overblik over idéen bag virksomheden, den giver en indsigt i markedet og fortæller hvordan din virksomhed udfylder et hul. Den kan også give et overblik over budgettet.

Dertil kommer det praktiske med at oprette virksomheden. Selve det at oprette et CVR nr. tager i sig selv ingen tid. Men inden man gør dette skal man have styr på nogle ting. For eksempel skal man først overveje hvilken type virksomhede man vil oprette. Det kan komme an på om du vil oprette den som en enkelmandsvirksomhed, som kun består af dig selv eller få andre oveni.

Det kan også godt være at man af nogle bestemte årsager vil oprette en anpartsvirksomhed, som har nogle andre krav end det man kalder en enkeltmandsvirksomhed. Med dén er der andre fordele forbundet, men der er også andre risici man løber. Uanset hvilken virksomhed man vælger at oprette, er det vigtigt at lave et grundigt forarbejde først.

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.