Sådan kan din arbejdsplads blive mere miljøvenlig

For rigtig mange firmaer rundt om i Danmark kan det være svært at blive mere miljøvenlig. Det er til gengæld helt vildt vigtigt, at de bliver det. Verden bliver kun varmere og varmere, og hvis ikke vi gør noget snart, kommer det til at se sort ud for vores børnebørn og deres børn.

Mange tænker nok, at én enkelt virksomhed ikke kan redde planeten – og det er desværre helt sandt. Men en enkelt virksomhed kan stå som rollemodel for alle andre, og på den måde hjælpe verden til at blive grøn igen.

Hav fokus på leverandører og mellemled

Det er vigtigt, at du tænker på, hvor dine produkter kommer fra. Hvis du har outsourcet det problem til nogle andre, kommer der måske ikke til at være styr på det i samme grad, som hvis du selv rådede over det.

Derfor kan det være en rigtig god idé at være i tæt kontakt med leverandører og mellemled, så der ikke går noget galt i kommunikationen.

Det er også fint at have en klimapolitik i firmaet. Hvis du kan være neutral, er det rigtig godt – nogle firmaer vælger at være klimapositive.

Nogle gange er det sindssygt svært at slippe af med processer i firmaet, der faktisk skader naturen. Dertil kan du kompensere ved at plante træer på den anden side eller noget lignende, også selvom det ikke er optimalt.

Du kan også få solceller i firmaets kontor og få dem tilkoblet af fx Norh Elektriker København.

Udskift plast med bæredygtighed 

Mange firmaer bruger desværre stadig plastik og materialer, der ikke er særligt gode at have i naturen, da de nedbrydes over flere millioner af år. Derfor kan du med stor fordel handle på en mere klimavenlig måde, hvis du producerer af bæredygtige og naturlige materialer.

Tænk langsigtet

Et stort problem, der ikke tales om særlig tit i vores kommercialiserede vestlige verden, er, at forbruget kan have en meget stor indflydelse på vores klimavenlighed.

Det vil altså sige, at hvis du som firma kan sikre, at produkterne bliver lavet, så en kunde ikke har brug for at købe et nyt produkt igen om et par måneder.

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.