Sådan kan banker gå endnu videre med CSR

ANNONCE

Banker har været gode til at tage CSR til sig, men det er ikke altid, at deres tiltag er dem, som giver mest mening for deres kunder. Det skal siges, at banker altid har været gode til at støtte lokale foreninger osv., og det er også en af grundene til, at det er trist, at mange af de små lokale banker forsvandt under finanskrisen.

Du kan læse skæbnen fra en af disse banker her. Nogle af disse krak kunne helt sikkert også være undgået, hvis de havde haft er anderledes syn på CSR, end de havde.

CSR er mere end at støtte et godt formål

Selvfølgelig handler corporate social responsibility om at gøre gode formål, og vi siger heller ikke, at de banker skal stoppe med de tiltag, som de har gang i. Det er godt, at de er med til støtte foreninger og kunsten.

Men hvis du snakker med den enkelte forbrugere og spørge, hvad banken gør for dem, så er det ikke altid, at du får et godt svar. Det skyldes, at den almindelige forbruger oplever, at banker hele tiden finder på det ene gebyr efter det andet.

Banker skal tjene penge, men det kan virke som om, at de tager nogle vanvittige gebyrer for mennesker, som i forvejen ikke har nogle penge. F.eks, kan det virke underligt, at et overtræk ender med at koste kassen, når banken blot kunne lukke personens bankkonto. Det er svært at tro på, at det kræver særlig meget besvær, da det hele i dag er elektronisk.

Banker vil selvfølgelig ikke have, at folk ikke bruger penge, som de ikke har, og de vil ikke, og det er helt forståeligt. Men det virker ikke til, at de tænker den almindelige kunde ind i deres CSR politik. CSR handler ikke kun om at støtte hjemløse, det handler også om at tage et socialt ansvar for de mennesker, som rent faktisk er kunder i banken.

F.eks. kunne man hjælpe hjemløse med deres økonomi og give folk der tjener under et vis beløb en gratis bankkonto. Desuden noget som var helt almindeligt for bare 10 år siden, indtil bankerne besluttede sig for, at nu skulle alt koste penge.

I dag når du har penge, så ringer banken til dig for at spørge dig, hvordan de kan hjælpe dig. Her kunne det være godt, hvis de øgede deres fokus på almindelige mennesker også, f.eks. lavede et program om, hvordan man kan tjene flere penge eller få en sund økonomi. Det skal siges, at de har lavet forskellige apps, hvor de prøver at gøre sidstnævnte. Det er en fordel for bankerne, hvis de har flere rige kunder, for så har de flere penge, de kan investere.

Hvis din virksomhed skal i gang med at lave en CSR-plan, så skal I tænke over, hvad I kan gøre for jeres kunder, det lokale samfund og verden generelt. Lav en plan for alle tre punkter.

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.