Sådan bidrager du til lysten til at arbejde

Som chef har man naturligvis mange forskellige opgaver på sine skuldrene. Når du leder en virksomhed, er det nemlig vigtigt, at du giver dine medarbejdere lyst til at arbejde. Med lysten til at arbejde kommer nemlig stort engagement og viljen til at yde en ekstra indsats. 

Mere end en arbejdsplads

Skal du have trofaste medarbejdere, som har lyst til at møde på arbejde (også mandag morgen), er det vigtigt, at arbejdspladsen bliver gjort til mere end bare et sted, hvor man arbejder. Vi bruger ualmindeligt meget tid på vores arbejde, og dette betyder, at der også skal være plads til, at man kan være menneske.

Vil du gøre din arbejdsplads til mere end bare en arbejdsplads, kræver det, at der bliver opbygget en form for fællesskab. Har medarbejderne noget, som de kan være fælles om, vil de sandsynligvis opfatte arbejdspladsen som et sted, hvor de rent faktisk har lyst til at komme.

Tag på udflugt

For at opbygge dette fællesskab, vil det i mange tilfælde kræve, at medarbejderne laver noget sammen uden for arbejdspladsen. På den måde vil man nemlig lære hinanden at kende på en anden måde, og man får sandsynligvis mere at snakke om til frokostpauserne.

Kigger du efter steder, hvor du kan tage hen sammen med dit arbejde, er det oplagt at se, om nogle af disse destinationer egner sig til en kærestetur – der er nemlig ikke lang tid til valentinsdag.

Lyt til dine medarbejdere

Som chef kan der være så mange ting, man skal tage sig af, at det kan være svært at få tid til det hele. Der er i høj grad tale om en prioriteringssag, og dette kan i visse tilfælde gå ud over medarbejderne. Dog er det en god idé at huske på, at det i sidste ende er medarbejderne, der udfører arbejdet.

Det vil sige, at det i langt de fleste tilfælde godt kan betale sig at lytte til, hvad de har at sige. Medarbejderne står med fingeren på pulsen, og dette betyder, at de sandsynligvis kender til nogle problemstillinger, som du ikke aner eksisterer. Får du kendskab til disse problemer, har du mulighed for at rette op.

Hyggelige traditioner

Hvis du skal værne om dine medarbejdere, er det en god idé at opbygge nogle traditioner. Traditioner bidrager nemlig til en god stemning og kan være med til at bringe folk endnu tættere sammen. Det kan for eksempel være, at I spiser morgenmad sammen fredag morgen, eller at I mødes til en fyraftensøl den sidste fredag i måneden.

Ofte kræver disse traditioner ikke meget, men de er med til at vise medarbejderne, at deres indsats rent faktisk er værdsat. Hvis du kan give dine medarbejdere den følelse, vil de sikkert nyde deres arbejde endnu mere.