Online virksomhed kan også tage ansvar

Mange har en tendens til at tro at CSR kun er for fysiske virksomheder. F.eks. når Carlsberg eller din bank hjælper med forskellige tiltag i sit lokalmiljø. Selvom din virksomhed kun findes online, kan du sagtens have en CSR-strategi.

 

Vi har flere medlemmer, som kun har en online virksomhed. Det kan være webshops, software eller webbureau. Alle virksomheder hører selvfølgelig til et eller andet sted, selvom de er online.

Der er mange forskellige måder at tjene penge på online, så her vil vi fokusere på, hvis du er selvstændig på nettet. Hvis du har brug for gode råd til, hvordan du kommer i gang med det, kan du tjekke denne hjemmeside.

Det kan være, at disse råd rammer plet med din virksomhed. Vi vil komme med nogle gode råd til, hvad du kan gøre for at bygge en CSR-strategi som online virksomhed.

Brug din viden

Mange tror fejlagtigt, at CSR kun handler om penge, men det handler om at passe på den verden omkring os og gøre den til et bedre sted. Det kan man gøre på mange forskellige måder.

Hvis du ved noget om, hvordan man laver hjemmesider, kan du vælge at dele din erfaring med andre om det i dit lokalmiljø. Det kan også være, at du laver en hjemmeside, hvor du guider andre ting, hvordan du kan komme i gang med at lave det, som du laver. På den måde bruger du faktisk din viden til at skabe konkurrenter. Du gør det, fordi du gerne vil skabe en bedre verden.

Fordelen ved at flere arbejder hjemme er, at de ikke behøver bruge vejene, og dermed bliver der kørt mindre i bil. Desuden kan vi også bruge længere tid med sine børn. Der er mange CSR-fordele ved at hjælpe mennesker med at arbejde online.

Pas på miljøet

Sørg for at dine online forretning ikke skaber et dårligt klima. I dag kan du f.eks. købe el fra vedvarende energi hos et selskab som Dong. For et lille ekstra beløb er din virksomhed med til at skabe en bedre verden.

F.eks. var det på et tidspunkt en stor sag, at bitcoin koster mange penge, fordi de bruger utrolig meget computerkraft at lave det, som hedder mining. Alligevel er Bitcoins store fomål, at de gerne vil skabe en bedre verden. Så her er det oplagt at bruge vedvarende energi som  strømforsyning til disse computere.

Nogle af de store mining virksomheder har allerede valgt at placere sig steder, hvor det er koldere af samme grund for at spare på elregningen. Det gode ved denne form for CSR er, at det sparer dig penge, og dermed ville det være direkte dumt ikke at gøre det.

Som andre CSR-tiltag kan du også støtte projekter, som du finder givende. De behøver ikke at have noget med din kernevirksomhed at gøre. Det vigtigste er, at du gerne vil skabe en bedre verden.

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.