Nyd vejret i Rom på en bæredygtig weekendtur

ANNONCE

En miniguide til bæredygtig storbyferie i den romerske hovedstad med alle dine ansatte.

Med sine antikke ruiner, der peger tusindvis af år tilbage, sin pittoreske arkitektur, overvældende kunst og dynamiske stemning står Rom som et af de mest magiske steder i verden. Desværre er byen også én af de mest overbesøgte steder, når det kommer til turisme. Mange af de lokale flytter derfor mod byens forstæder, mens centrum på den ene side trives rent økonomisk, mens det kan være utroligt svært som turist at tage vare om byens ressourcer.

Så hvordan kan man besøge én af de mest besøgte europæiske byer – men med et så lavt CO2-aftryk som muligt? Og hvilke innovative miljøtiltag kan du blive inspireret af til din virksomhed, mens du selvfølgelig også nyder vejret i Rom og byens charmerende stemning?

Hvordan er det bedst at tage til Rom, når man vil rejse med miljøet in mente?

Det kan både betale sig på miljøets vegne og for din egen pengepung, hvis du undgår at bidrage til overturismen i Rom. Højsæsonen ligger i medio juni til medio september. Du vil kunne nyde nærværet med dine rejsefæller på en bæredygtig tur på 9-12 timer i tog fra Hamburg. Er du ved at planlægge sommerferie kan du med fordel tage nattog fra Hamburg til Rom, da det både er billigt, afslappende og den mest bæredygtige rejsetype. Du vågner også veludhvilet op efter en anderledes rejseform, der føles som en del af ferien, og kan straks kaste dig over byens stemning og seværdigheder.

Hvordan er vejret i Rom?

I sommermånederne juni, juli og august ligger vejret i Rom stabilt på  temperaturer omkring 30 grader. Rom ligger en smule ind i landet, men der er ikke langt til havet – pak badetøjet og tag en togtur eller bustur ud til havet vest for Rom. Så får du også set Roms forstæder og omegn, hvilket kan være ganske inspirerende, da det tørre land eksperimenterer meget med at spare på vandet samt ikke mindst at opsamle regnvandet på bedste vis. Grundet vejret i Rom, der giver ekstremt mange solskinstimer, vil du og kunne se et væld af kreative og æstetiske designs med solceller, som ikke skæmmer de smukke klassiske bygninger.

Hvordan kan sommerferien i Rom være så bæredygtig som muligt?

At rejse rundt i et varmt land kan sluge mange ressourcer, derfor bringer vi her et par tips, der vil gøre din sommerferie i Rom bare lidt mere bæredygtig. For det første bør I tage vandrestøvlerne med, for at gå rundt er selvsagt helt klimaneutralt. Find steder at leje cykel, hvis I gerne vil videre rundt eller på dagstur til én af de smukke nationalparker i nærheden. Undgå at tage taxi, for I kommer til at holde i kø og tomgang meget af turen! Tag i stedet cykeltaxa eller undersøg muligheden for at leje en el-scooter.

Tag altid vand med hjemmefra i drikkedunk, så slipper I for det evindelige plastikhelvede med vandflasker. Pantsystemet i Rom er ikke ligefrem veludviklet, så køb helst kun læskedrikke i barer, hvor det serveres i glas.

Har du brug for endnu mere inspiration til sommerferien i Rom eller leder du efter en god rabat på historiske gå-sightseeing ture i Rom, så undersøg de mange fede tilbud på Travelmore.dk.