Miljøvenlig belysning

Ønsker du at leve mere klimavenligt? Hvad enten du som privatperson eller i din virksomhed ønsker at bidrage til den grønne omstilling, så er miljøvenlig belysning et sted at tage fat.

Måske tænker du ikke over det, men stort set alt i dit hjem eller kontor er produceret et sted og bruger måske også energi. Derfor har det også en indflydelse på miljøet. Kig dig rundt omkring, der hvor du er i din hverdag, og spørg: Er der noget her, som jeg kan gøre mere klimavenligt?

Ofte vil du opdage, at dine lamper og lyspaneler ikke er miljøvenlige. Dette kan du dog sagtens gøre noget ved. Hvis dette lyder interessant for sig, så læs med her.  

LED eller glødepærer?

Noget af det, som har stor indflydelse på energiforbruget, er, om dine pærer er LED-pærer eller glødepærer. Her er førstnævnte langt mere klimavenlig end sidstnævnte.

LED-pærer har først og fremmest en længere levetid end glødepærer. Dette betyder, at du ikke behøver udskifte pæren så ofte. Dette er både godt for din økonomi og for miljøet, idet der ikke behøves bruge lige så mange ressourcer på at producere flere pærer.

Derudover er LED-pærer mere energieffektive end glødepærer. På grund af det lave strømforbrug sænkes CO2-udledningen, hvilket naturligvis også er godt for miljøet.

Sidst skal det også nævnes, at LED-pærer ikke indeholder miljøskadelige stoffer såsom kviksølv, hvilket nogle andre typer pærer gør. Ved at vælge LED i stedet for andre mere gammeldags typer lys, kan du nemt sikre mere miljøvenlig belysning. LED-pærer kan blandt andet købes på Ledmegastore.se.

Type belysning

Alt i alt kan det altså betale sig at udskifte sine gamle glødepærer med LED-pærer, hvis du gerne vil have en mere grøn belysning.

Du bør overveje, hvilken type belysning du ønsker dig. I hjemmet synes folk typisk om at have loftslamper og måske nogle få læselamper og skrivebordslamper. Hvis du har ansvaret for at indrette kontorer i en virksomhed eller organisation, kan du overveje at anskaffe dig LED-paneler.

LED-paneler er i løbet af de sidste år blevet vældig populære. LED-paneler er naturligvis lavet med LED-lys og er derfor mere miljøvenlige end anden belysning. Derudover sikrer LED-panelerne et lys, som er jævnt og flot med den samme lysstyrke over et større område. Sådan en type belysning er godt lys til et arbejdsrum.

Du kan for eksempel købe billige paneler fra mrperfekt, hvis du kunne tænke dig LED-paneler på din arbejdsplads.

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.