Indret virksomheden med bæredygtige møbler

For virksomheder, der mener det, når de siger, de går op i CSR og gerne vil bidrage til en mere ansvarlig måde at være her i verden på, er der mange ting, man kan se på. En af de ting, man kan overveje, er løbende at udskifte møbler og inventar med bæredygtige alternativer.

Selvom de mere bærende elementer af en god CSR-politik handler om at behandle medarbejderne på en ordentlig måde og sørge for f.eks. at inkludere mennesker på kanten af arbejdsmarkedet og give dem en chance, ligesom man også bør søge at reducere mængden af skadeligt affald osv., tæller det hele, og altså også, om virksomhedens møblement er produceret under ordentlige vilkår, så man med god samvittighed kan spise frokost ved et smukt plankebord, der både signalerer god smag og god moral.

Tag ansvar for det omgivende samfund

Men hvorfor indrette arbejdspladsen bæredygtigt? Hvis man arbejder målrettet med CSR og har et dybtfølt ønske om at være med til at tage ansvar for det samfund, vi lever i og ikke mindst klimaet, må man arbejde med det på alle de parametre, det lader sig gøre. Alt bør gennemgås og det må vurderes, om man kan omstille til endnu mere bæredygtige løsninger.

Alt fra kaffe til fragtfirma

Når man vil indrette arbejdspladsen bæredygtigt, kan man undersøge, hvor møbler og andet inventar er produceret, og hvordan arbejdsforholdene er disse steder. Man kan også se på, om fabrikkerne af inventaret selv tager ansvar for miljø og klima, således at man ikke kun selv, men også leverandører overholder de standarder, man gerne vil fremme. Det gælder i virkeligheden alt lige fra de små ting som den kaffe, man tilbyder medarbejderne til den vognmand, man bruger til at fragte sine varer på samt en række af andre ting, der alle sammen bidrager til at gøre verden grønnere og dermed skabe en bedre fremtid for kommende generationer.

Giv de gamle møbler væk

Når man arbejder med CSR og bæredygtig indretning kan man let blive ivrig og bare smide alle de gamle møbler på lossepladsen for at erstatte dem med nye og bæredygtige. Det er ikke særligt bæredygtigt, og i stedet kan man tilbyde medarbejderne at få de gamle møbler eller man kan donere dem til den lokale idrætsklubs årlige loppemarked. Sådan bliver tingene genbrugt, og man gør noget godt for nogen. Det er også god CSR-stil. Er dette ikke en mulighed, bør man som minimum sørge for at bortskaffe møblerne på en miljømæssig forsvarlig måde.

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.