Hvad gør CSR for en virksomhed?

CSR el. Corporate Social Responsibility er som udgangspunkt ikke noget en virksomhed skal gøre for virksomheden selv. Med det sagt så kan CSR gøre en masse for en virksomhed og bestemt også en masse positive ting, og det vil næsten altid have en positiv effekt på virksomhedens brand værdi.

CSR kan også være ændringer i værdikæden der gør at ens produkt bliver mere værd. Det kan være ansættelse af medarbejdere med særlige evner, der viser sig at være rigtig gode til en specifik jobsituation. Det kan også “bare” være økonomisk støtte til velgørende organisationer og sociale projekter.

CSR i markedsføringen

Der hvor CSR giver dig som virksomhed mest værdi, er når du bruger det til at markedsføre din virksomhed og dine produkter. Det kan altså godt betale sig at investere i CSR fordi det kan være med til at skabe mere salg og mere goodwill hos kunderne når de skal købe virksomhedens produkter.

Hvad er CSR markedsføring?

Det er når du tager et CSR tiltag og bruger det direkte i markedsføring af din virksomhed el. dine produkter. Der findes mange eksempler på dette, et klassisk eksempel kunne være at du planter et træ når du lægger en ordre hos en webshop.

Et bedre og mere effektfuldt eksempel er virksomheden Social Foodies, der nærmest har bygget hele deres strategi op omkring et CSR-projekt. En stor del af Social Foodies er chokolade, og den chokolade sørger de for kommer fra fattige bønder i afrika, som de hjælper med at producerer og aftager deres varer. Når Social Foodies sælger mere, er der flere fattige bønder i afrika der får arbejde.

Hvilke konsekvenser har inddragelsen af CSR i markedsføringen?

Udgangspunktet skulle gerne være at det har en positiv effekt, da du viser at du er med til at skabe social vækst i et samfund. Men har du ikke styr på fakta og prøver du blot at udnytte hvert enkelt lille ting du mener kan gå ind under CSR, så kan du hurtigt brænde fingrene.

Kom i gang med CSR i din virksomhed

Der kan være vækst at hente og meget branding ved at have en CSR strategi. I mange tilfælde skal du dog være forberedt på at det kan kræve en økonomisk investering at få implementeret en CSR strategi. Du kan evt. finde ud af om du kan tage et erhvervslån til at finansiere en CSR strategi. Prøv at tjekke https://virksomhedslaan.dk/ ud og se dine muligheder.

En CSR strategi kan sagtens kombineres med en strategi for at skabe mere salg i en given periode, men egner sig også godt til generel branding af din virksomhed.

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.