Hjælp dine medarbejdere til sundere lån

Lån i Danmark er ikke noget alle og enhver har lyst til at dele med kollegaen. Ofte forbindes lån med et stort tabu, der handler om ikke at kunne klare sig selv. Virkeligheden er dog en helt andet. Der kan være masser af gode grunde til at optage lån i Danmark og det er vigtigt at du som arbejdsgiver, holder fokus på disse.

En åben dialog omkring økonomi, finansiering og lånemuligheder på arbejdspladsen kan skabe en solid og afslappet medarbejderkultur. Det viser flere undersøgelser, som tyder på at vi danskere egentlig mener at der bør tales mere åbent om penge.

Desværre er lån i Danmark blevet talt ned i TV-programmer som eksempelvis “Luksusfælden,” hvor eksperter hjælper danskere, der ikke har kunne styre deres låneoptag. Her er det vigtigt at man som arbejdsgiver forholder sig neutralt og gør opmærksom på, at der naturligvis findes flere sider af det at optage lån.

Der er mange forskellige muligheder for at optage lån i Danmark. Passer det ind i jeres arrangementer på arbejdspladsen, kan du gøre noget ud af, at introducere dine medarbejdere for forskellige lånemuligheder og fornuftige årsager til at optage lån. Det kan være med til at give dem en sundere opfattelse af lån og samtidig bidrage til den samfundsfaglige debat om emnet.