Guide: Sådan kan din virksomhed have mere fokus på bæredygtighed

Der er ingen vej uden om. Bæredygtighed og fokus på miljøet er et omspændende emne som man hører meget om. Det er alles fællesansvar at gøre sit for en grønnere fremtid. Dette gælder ikke både for privatpersoner, men også for virksomheder. Der kan være forskel på, hvad virksomheder gør af tiltag, også i forhold til hvilken slags virksomhed det drejer sig om.

CSR – Corporate Social Responsibility

CSR indebærer et fællesansvar i forhold til samfundet. Begrebet dækker blandt andet over social ansvarlighed og bæredygtighed. Og lige præcis er det, som denne artikel omhandler. Alle virksomheder har et ansvar for at gøre noget for samfundet, hvilket også handler om netop bæredygtighed.

Hvis det er en produktionsvirksomhed, kan bæredygtigheden og omtanke for miljøet blandt andet handle om følgende: Hvor produktet kommer fra, hvordan det er lavet og om, de mennesker som arbejder med det har ordenlige arbejdsforhold.

Miljøvenlig arbejdsplads

Bæredygtighed og omtanke for miljøet dækker over mange ting. Nogle af tiltag man kan gøre, er følgende: At have mere fokus på genbrug. Det kan omhandle genbrugsstationer eksempelvis. Gør det simpelt for medarbejderne at kunne gennemskue, hvad der skal i hvad i forhold til stationerne.

I forhold til forbrug, er der også meget man kan gøre. Det handler eksempelvis om at spare på strømmen, varmen og andre ressourcer. Du kan desuden finde relevante artikler på madskristensen.dk, hvor du også kan læse om bæredygtighed i privaten.

I virksomheden, er det desuden en god idé at reducere plastikforbruget. I køkkenet, er det bedre at have tallerkner og andet service, som blot skal vaskes op igen. Er der faciliteter til at tilberede madpakken kan det også være med til at gøre, at medarbejderne ikke køber mad som er i diverse slags emballage.

Forskellige tiltag fra virksomhed til virksomhed

Der er enorm forskel på, hvordan virksomheder kan være og er mere klimavenlige. Er det en tøjforretning som du driver, kan det være at fokus bør være på materialet af dit salgsprodukt. Der findes efterhånden mange bæredygtige materialer, som man kan lave tøj af, hvilket er værd at undersøge. Dertil er det selvfølgelig også relevant at produktionen er fair og, at de medarbejdere som står bag arbejdet, bliver behandlet fair.

Hvis du driver en virksomhed, hvor det handler om mad, er det også relevant at tænke på råvarerne, samt emballage. Ved at vælge økologiske varer, og fra lokale leverandører som dyrker eksempelvis grøntsager selv, kan du også gøre meget for miljøet. Driver du et take-away sted, bør du også så vidt muligt undgå at benytte plastikemballage. Der er heldigvis mere og mere fokus på området, hvilket betyder at der er masser af mulighed indenfor mere bæredygtig emballage til forskellige formål.

Alle mennesker står med et fællesansvar for at passe bedre på miljøet, samfundet og det sociale område. Mange virksomheder har et enormt fokus på området, men hvis alle giver en hånd med, kan det også være med til at støtte op på området. I privaten, er der også meget at gøre.

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.