Gode råd til den idérige startupansatte

ANNONCE

I Danmark er vi vilde med iværksætteri! Løvernes Hule er hurtigt blevet et af de mest populære programmer på dansk tv og de succesfulde ‘løver’ er nærmest blevet iværksætterkendisser, som folk snakker om ved middagsbordet på lige fod med filmstjerne og politikere.

Hvis du selv er blevet ansat i en startup-virksomhed, har du måske opdaget, at der ikke er særlig langt fra tale til handling og at man hurtigt kan få meget indflydelse på de ting, der bliver sat i værk på arbejdspladsen. Hvis du er idérig og løsningsorienteret, skal du udnytte den korte vej fra ansat til ledelse. Dine idéer bliver sikkert taget seriøst, hvis du formår at pitche dem, så din chef forstår behovet for lige præcis dit forslag.

Med en idé kommer altid udførelsen og til det hører finansiering. Et uundgåeligt onde som har sat en stopper for mange ellers gode idéer. Men her kan du også selv være lidt på forkant. Du kan undersøge økonomien i din idé, altså finde ud af, hvor meget det vil koste og hvor meget det potentielt kan omsætte for på sigt. Desuden kan du lave en plan for finanseringen!

En god måde at skaffe kapital til en ny idé er crowdfunding. Denne metode indebærer, at man via en online crowdfunding-platform præsenterer din idé og så kan du rejse penge ved at bidragydere betaler større eller mindre beløb til dit projekt. Det er vigtigt at lave en videopræsentation, som tiltaler folk og som gør, at de kan se meningen med og behovet for dit produkt. Er idéen god nok, skal folk nok støtte den.