Fokus på mere end penge

ANNONCE

Under finanskrisen så vi, hvad der sker, når alle kun har fokus på at tjene flere penge. Selvfølgelig var der mange virksomheder, som brugte energi på CSR, men det druknede i tidsånden, derfor endte det grueligt galt. Vi skal helst undgå store kriser som det i fremtiden, og selvom det bliver svært, så bliver vi nødt til at prøve.

Det er en af grundene til, at det er vigtigt, at virksomheder har fokus på CSR og tænker på, at livet handler om mere end at tjene en masse penge. Alle med børn ved, at vi går mere op i at skabe en bedre verden for dem. På samme måde vil du opleve direktører, som elsker naturen, og de skal indse, at de har et ansvar for at skabe en bedre verden. Det handler om alt fra mennesker til selve jordens tilstand.

Prioriterede liste i din virksomhed

Med jeres målsætning er det vigtigt, at I skaber en prioriterede liste for, hvordan jeres virksomhed agerer. For CSR er ikke anti-profit, da det netop er profit, som gør, at vi kan tage et større socialt ansvar.

Det er vigtigt at prioritere, hvordan man ser på tingene, for selvfølgelig har I ingen virksomhed uden profit, men samtidig forsvinder jeres virksomhed på sigt, hvis den ikke går op i andet end profit.

Nedskriv jeres målsætning og værdier og på dem så på en liste, så I tydeligt ved, hvordan I prioriterer jeres tid. Det er en god metode til, at alle i virksomheden hele tiden tænker på, hvordan I kan skabe en bedre verden.

F.eks. kunne en simpel liste være noget i stil med.

  1. Hjælp altid andre.
  2. Støt et nyt ulandsprojekt hver måned.
  3. Profit

Dette er blot et eksempel, og I skal selv finde ud af, hvordan I laver jeres liste. Men det er en god idé, hvis profit kommer et stykke nede, for så kan alle se, at jeres formål i livet handler om mere end profit.

Det er også lettere at få ansatte, hvis I står for noget større, da lønmodtagere helst vil arbejde i proaktive virksomheder, som arbejder mod en bedre fremtid.

Gennemgå virksomhed en gang om året

En gang om året er det vigtigt, at alle ansatte kigger kritisk på året. Dette skal I både gøre udfra CSR hensyn men også ud fra jeres vision. Overholdt i jeres egen vision. Mange CSR-planer ender med aldrig at blive ført ud i livet, fordi de ikke implementeres i virksomheder.

Det er grunden til, at vi anbefaler, at I kigger på jeres CSR-vision og diskutere, hvordan virksomheden har udført den i året der gik. Samtidig kan I diskutere, hvad I kan gøre bedre året efter.

På den måde ender I med at være mere konkrete og så er det også lettere at implementere CSR i hverdagen.

For CSR er ikke bare flotte ord, det handler om handling. For mange af de banker som var skyld i finanskrisen, havde også flotte CSR-planer, men de gjorde aldrig noget for at implementere det i hele virksomheden. Så de støttede nogle projekter, og så følte de, at de havde gjort, hvad de skulle.

Brug socialt ansvar til at ændre opfattelse af hvordan I kommer på forretning og profit.

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.