En bæredygtig arbejdsplads – også når du er på farten

Er du en af dem som tager arbejdet med dig når du er på farten? I en efterhånden mere eller mindre digitaliseret verden, er det slet ikke så unormalt, at rigtigt mange mennesker klarer sit job fra computeren. Uanset, hvor man befinder sig. Ikke nok med, at det faktisk er mere bæredygtigt at arbejde fra sin computer, så er det også smart og fleksibelt for mange af de mennesker som arbejder på denne måde. Hvorfor hjemmearbejde er mere klimavenligt, kan du læse mere om her i artiklen.

Hvis du arbejder på et kontor med mange andre fremfor at arbejde hjemmefra, kan det faktisk være mindre klimavenligt. Man kan for eksempel kigge på transporttiden til og fra arbejde. Man skal, hverken med bus eller bil for at nå sin arbejdsplads og hjem igen. Dér, vil der allerede være en del at spare i forhold til klimaet.

Man kan også kigge på områder, såsom kantine. Her kan der være tale om besparelse på emballage af den mad, man plejede at købe eksempelvis, madspil og mere. Det er måske ikke ting, man som sådan lige tænker over, men der er flere små ting, som man skærer fra ved at arbejde hjemme, som faktisk gør noget godt for miljøet. Ved at spise frokosten derhjemme, betaler man ikke får eksempelvis take-away eller kantinemad, som er pakket i en eller anden form for pose, pap eller plast.

Husk sikkerheden når du er på farten

Når man arbejder fra sin computer og er på farten, er det ikke usandsynligt, at man benytter Wi-Fis rundt omkring for at få forbindelse til nettet. Og det er ikke uden risiko. Derfor bør man anskaffe sig en VPN. Du kan læse mere på dette link – gratis vpn og blive klogere på emnet, hvis du er i tvivl. En VPN, er nemlig med til at gøre det mere sikkert for dig at benytte ’åbne’ Wi-Fis rundt omkring. Dette kan være utroligt relevant, hvis der er vigtige og fortrolige dokumenter i forbindelse med dit arbejde. Men så sandelig også dine egne følsomme data.

Et godt tip til dig som skal arbejde når du er på farten, er så vidt muligt at sætte dig et sted, hvor du ved der er god internetforbindelse, og at du kan arbejde i fred og ro. Nogle gange kan det måske være værd at betale lidt ekstra for at få den rette arbejdsplads.

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.