Derfor skal din virksomhed arbejde med CSR

ANNONCE

Kan du sætte et flueben ved spørgsmålet: ”Er du virksomhedsejer?” og ”Jeg ønsker at min virksomhed skal udleve det fulde potentiale”?

CSR er din nye kommende bedste ven som du vil hade at elske. CSR er dét krydderi du mangler i din virksomhed, for at imødekomme dine målsætninger om et omsætningsvelsmagende erhverv.

Har du styr på CSR?

Du har muligvis forstået at CSR er vigtigt og at det nærmest lover dig guld og grønne skove, men hvad er det så for et fænomen?

Når din virksomhed arbejder med CSR, så arbejdes der i alle tænkelige områder for hvad der har indflydelse på din virksomheds vækst og plads i samfundet. Som du nok ved, er der altid arbejde. Der er altid et eller andet der kan optimeres – sådan er det også med CSR, og netop derfor er det en god idé at arbejde med det fra den dag din virksomhed er blevet født.

”Okay, men hvad er det så for nogle områder jeg skal arbejde med?”

Godt sprøgsmål!

Når du arbejder med CSR, kommer du til at styrke din virksomhed i følgende områder:

  • Organisering
  • Menneskerettigheder
  • Arbejdsforhold
  • Miljø
  • God forretningsskik
  • Forbrugerforhold
  • Lokal samfundsudvikling

Har du overvejet alle disse forhold i din virksomhedsstrategi?

Alle forhold gælder, uanset om du har en meget lille webshop, eller om du driver et A/S. Vel og mærke, findes der intet A/S der ikke har grundigt med CSR.

Selv hvis du ikke bestræber dig efter at være et A/S, så vil de fleste ApS selskaber ikke nå længere end hvor de er, hvis ikke de arbejder med CSR.

Salgsgrundene til at arbejde med CSR

Hold på arbejdskræften og lok den til dig
I dag har danskere intet problem med at skifte arbejde. Der er ikke meget loyalitet tilbage når det gælder lønmodtagere og deres arbejdsgivere.

Hold på dine investorer og lok flere til dig

Her er vi lidt ude i det samme som med arbejdskræften. Det kan godt være du har et godt produkt, ligesom du har set, er ”nok” i nogle tilfælde i Løvens Hule. Det kan også være du har en mindre strategi for markedsføring og planer på sigt. Men hvis du virkelig vil undgå at blive slagtet af en potentiel investor der har højtaljede bukser på, så er en præsentation af en gennemført udarbejdelse af CSR, noget der kan få dem til at holde mund og kaste penge efter dig.

Det gælder ikke længere bare om at give stor julegaver og putte ekstra vin i gavekurven. Der skal være handling bagved.

Undgå at blive medieslagtet

Næste gang din virksomhed kommer i medierne, eller når den engang gør, så er den helt store frygt at få dårlig omtale – specielt når du er ny. Men den eneste grund til at du vil have frygten for dårlig omtale er hvis du ikke ved hvad du kan blive slagtet på – for vidste du det på forhånd, så havde du rettet det, ikke?

Har du styr på din CSR, lavet en plan for hvad der skal arbejdes på fremadrettet, så vil din virksomhed ikke kunne skydes ned.

CSR-områderne er desuden de områder hvor både medierne og meget kritiske investorer elsker at udfordre en ildsjæl af en iværksætter.

Optimer dine omkostninger og øg din omsætning

CSR vil uden tvivl få dig til at åbne øjnene for en masse muligheder. Du vil blive mere omkostningsbevidst end du er i forvejen, og du vil være i stand til at se muligheder på tværs af de forskellige områder.

Der er KUN gode grunde til at der skal arbejdes med CSR i enhver virksomhed. Andre gode grunde til at arbejde med CSR vil blandt andet være:

  • Du får styrket din branding overfor slutbrugerne og dine kunder.
  • Du vil helt naturligt leve op til de forskellige lovkrav der end må være til din virksomhed.
  • Din virksomhed vil leve op til dens egne værdier og derved give et fantastisk udadvendt udtryk.

Solgt?

Selvfølgelig er du det. Det er blot et spørgsmål om tid før CSR vil være ”piece of cake” for dig, og du vil være klar til at starte flere virksomheder op, hvor CSR er en del af fundamentet.

I starten kan CSR godt virke som noget der skal laves af ”tvang” for at du kan opnå dine drømme. Lidt ligesom kære mor der sagde du skulle spise bønnerne før du kunne få dessert. Men tålmodighed er i alt sin sandhed en dyd, som du kommer til at opleve.

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.