De 5 største operaer gennem tiderne

Operaen er en tidløs kunstform, der har været nydt af publikum i århundreder. Hvis du ønsker at opleve det bedste, som genren har at byde på, så bør du tjekke nogle af de største operaer gennem tiderne. Fra tragiske kærlighedshistorier til lette komedier – der er en opera for enhver smag. Her er fem af de bedste

1. “La Bohème” af Giacomo Puccini – “La Bohème”, der blev opført første gang i 1896, fortæller historien om en tragisk kærlighedsaffære mellem en fattig digter og en syerske. Det er en af de mest populære operaer, der nogensinde er skrevet, og dens popularitet er kun steget i de seneste år takket være dens brug i den populære musical “Rent”.

2. “Figaros bryllup” af Wolfgang Amadeus Mozart – “Figaros bryllup”, der blev opført første gang i 1786, er en komedie om en rig greves tjenere, der overlistede deres herre på alle leder og kanter. Den anses af mange for at være et af Mozarts største værker, og den bliver stadig jævnligt opført den dag i dag.

3. “Carmen” af Georges Bizet – “Carmen”, der blev opført første gang i 1875, fortæller historien om en smuk sigøjnerkvinde, der forfører en ung soldat fra sin forlovede, før han til sidst bliver dræbt af ham i et jalousisk raseriudbrud. Det er en af de mest populære operaer, der nogensinde er skrevet, og dens iørefaldende melodier er blevet en del af popkulturen.

4. “Don Giovanni” af Wolfgang Amadeus Mozart – “Don Giovanni”, der blev opført første gang i 1787, er endnu en komedie, denne gang om en kvindebedårende adelsmand, der endelig får sin straf, da han forsøger at forføre et af sine ofres datter. Ligesom “Figaros bryllup” anses den for at være et af Mozarts største værker og bliver stadig jævnligt opført i dag.

5. “Madama Butterfly” af Giacomo Puccini – “Madama Butterfly”, der blev opført første gang i 1904, er endnu en tragedie, denne gang om en ung geisha, der forelsker sig i en amerikansk flådeofficer, som forlader hende, da han vender tilbage til USA. Det er et af Puccinis mest populære værker, og dens hjerteskærende historie vil blive hængende længe efter, at tæppet er faldet.

Uanset om du er en gammel operafan eller først lige er begyndt, vil disse fem operaer helt sikkert være til glæde for dig. Fra tragiske kærlighedshistorier til lette komedier – der er noget for enhver smag på denne liste over klassikere. Så hvorfor ikke forkæle dig selv med en aften i teatret og se en (eller alle) af disse fantastiske operaer selv? Du vil ikke fortryde det!

Læs mere om opera og teater på www.kulturriget.dk

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.