CSR er også medarbejderpleje

Nogle tror fejlagtigt, at CSR kun er noget med at redde pandaer eller hjælpe fattige familier, men sådan er det ikke. En virksomhed, der arbejder med CSR, arbejder også med personalepleje, for en del af sociale ansvar, som SCR jo dækker over, handler også om at tage ansvar for for, at medarbejderne har det godt.
Når man gerne vil arbejde med medarbejderpleje, er der en lang række af ting, man kan kaste sig over. Disse tiltag kan gøre, at medarbejderne bliver endnu gladere for at arbejde i virksomheden, og sådan kan man blandt andet nedbringe sygefraværet.

Skiferie og ros

En af de ting, man kan gøre, hvis man går op I, at medarbejderne har det godt og føler sig værdsat, er at invitere på en firmatur en gang i mellem, måske når et bestemt mål er nået. Det kan for eksempel være en skitur, hvor man kører sammen i små grupper. Her kan det være en fordel med tagbøjler til skiene, da disse ellers kan være besværlige at have inde i bilen. 

Hvis det ligger en på sinde, at medarbejderne har det godt, er det vigtigt at huske at give dem ros. Det er noget, mange ledere glemmer, og i nogle tilfælde handler det om, at de blot tænker på at sige det, hvis der er noget galt, men altså ikke, hvis noget er godt. Netop det at få ros en gang i mellem kan betyde meget for den enkelte medarbejder. Hvis man aldrig får ros, kan man tænke, at ens arbejde ikke er vigtigt, eller at man ikke gør det godt, og det er ikke fremmende, hverken for produktiviteten eller selvfølelsen. 

Endelig kan man også forkæle medarbejderne med smørrebrød eller kage, når noget skal fejres, og det behøver ikke kun være ved det helt store ting, men måske når et bestemt mål er noget eller en stor ordre er kommet i hus.  

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.