Alle kan skabe en bedre verden

Vi er allesammen med til at påvirke den verden, som vi lever i, derfor har vi også alle sammen et ansvar for at gøre den bedre. Dette gælder både for privatpersoner og virksomheder.

 

Selvom vi har fokus på virksomheder, så gør vi det altid med omtanke på privatpersoner. For en af vores hovedidéer bag CSR er, at det giver privatpersoner mulighed for at støtte op om et godt formål.

 

Når en privatperson har valget mellem at købe et produkt fra en virksomhed, som tager et socialt ansvar og en der ikke gør, så er privatpersonen med til at afgøre, om de støtter en bedre fremtid for os alle sammen og vores børn. Det er også hovedpræmissen bag CSR, at vi sammen gør en forskel.

Det er ikke kun virksomheden med en klar og tydelig corporate social responsibily strategi, der gør en forskel. Det er lige så meget privatpersoner, som støtter dem, som gør en kæmpe forskel.

Hvis vi alle sammen begyndte at støtte op om den slags formål, så vil vi også få en bedre verden. Når du kigger på en webshop, så husk altid at tjekke om de har en CSR-strategi.

Det skal siges, at mange virksomheder stadigvæk tager et socialt ansvar, selvom de ikke har fået udviklet en CSR-strategi endnu. Så det er vigtigt, at du ikke kun dømmer dem ud fra, hvad de deler på deres hjemmeside.

Hvis du ved, at en virksomhed støtter det lokale fodboldhold, så er de stadigvæk med til at skabe en bedre verden.

Sådan kan din virksomhed komme i gang

Hvis du har en virksomhed, og du ikke ved, hvor du skal starte med CSR, så kan vi hjælpe dig med at komme i gang.

Du kan tilmelde dig CSR-fonden, og så kan vi hjælpe dig videre. Ofte vil vi finde ud af, hvad der passer til jeres virksomhed.

F.eks. kan en kaffevirksomhed støtte kaffebønder ved at give deres børn adgang til skole. På den måde skaber i en bedre verden for alle i det lokalsamfund, og de hæver deres niveau. På den måde giver i deres børn mulighed for at vokse op og også gøre en forskel. Det er grunden til, at CSR hjælper langt mere, end man lige går og tænker over, fordi det er rigtige mennesker, som I skaber en bedre verden.

I behøver ikke kun hjælpe mennesker i den 3. verden. Hjælp mangles alle steder og I har helt sikkert en masse, som I kan bidrage med. Ofte vil det være en blanding mellem penge og erfaring, som I kan give videre til andre.

En virksomhed som Novo Nordisk prøver f.eks. at bekæmpe diabetes på trods af, at de tjener penge på at udvikle medicin til folk med diabetes. Deres formål er at skabe en bedre verden.

Sammen kan vi alle sammen skabe en bedre verden. Det er grunden til, at vi mener, at virksomheder og privatpersoner skal arbejde sammen med CSR.

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.