3 effektive og simple grønne CSR-tiltag for virksomheder

At være grøn er noget af det vigtigste, man kan være som virksomhed. I takt med, at forbrugere bliver mere og mere opmærksomme på, hvordan de tager valg som er bedre for miljøet, bliver de også mere kritiske overfor virksomheder som ikke har taget grønne tiltag. Det kan godt være, at man mest hører om grønne valg inden for mad og tøj, men alle virksomheder vil gavne af at overveje flere CSR-tiltag i deres forretningsmodel. De 3 understående ting er langt fra det eneste, du kan gøre. Læs evt. mere om grønne tiltag her.

Affaldssortering

Affald er ikke bare affald. Der er stor forskel på, hvor forskelligt affald havner, når det er blevet smidt ud. Når affald ikke bliver sorteret ryger alt til forbrænding, hvilket gør, at intet af det bliver genbrugt, hvilket er et stort spild af ressourcer. Du kan nemt lette på dette ressourcespild ved at sortere affald. Når affald er sorteret, er det nemmere at genanvende. Fx kan brugt papir blive til nyt papir, og glas kan nemt smeltes om. Når affald bliver genanvendt, bliver vandmiljøet også skånet for forurening, hvilket vil hjælpe os med at holde verdenshavene rene. Selvom dit affald kun virker som skrald, så kan det faktisk få stor betydning, når du sorterer.

Intet engangsservice

Engangsservice er en kæmpe miljøsynder. Du har sikkert lagt mærke til et drastisk fald i salget af plast service, og det er der en god grund til. Plast tager utrolig lang tid at blive nedbrudt, hvilket betyder, at det vil forurene i lang tid. Faktisk kan det tage op til hele 600 år for et stykke plast at blive nedbudt i vand. En vokset karton, så som en mælkekarton, tager kun 3 måneder at blive nedbrudt. Hvis du skal bruge engangsservice, så gå efter service lavet i papir eller bambus, og sorter det, når det skal smides ud. Det bedste vil være at bruge genanvendeligt tallerkner, krus og glas, så de kun skal gøres rene efter brug.

Grøn vinduespudsning

Hvis du gerne vil have en grønnere vinduespudser, kan du læse mere på Faapudset.dk.

Rengøring er vigtig for ethvert firma. Hvis en bygning er beskidt, er den ikke særlig velkommende for kunder, hvilket aldrig er en god ting. De fleste firmaer uddelegerer rengøringen til et rengøringsfirma. Det er ikke alle rengøringsfirmaer som er lige grønne. Der er stor forskel på, hvilke rengøringsmidler de bruger, hvilket har betydning for, hvor bæredygtige og klimavenlige de er.

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.