102-1010 CSR på startup-manér

ANNONCE

CSR på startup-manér
Banker dit hjerte for at gøre en forskel og har du samtidig en drøm om at starte din egen virksomhed, kan disse to interesser sagtens føres ud i livet på én og samme tid.

Medarbejdere med særlige hensyn
Der findes mange mennesker i Danmark, som af den ene eller den anden grund har svært ved at finde sig til rette i samfundet. Psykiske problemer, fysiske handicaps og stresssygemeldinger er bare et par af de grunde, der kan være skyld i udfordringer med at finde et job, hvor man trives og føler sig som en integreret del af en arbejdsplads. Men selvom man ikke kan arbejde for fuld kraft, kan man sagtens være en værdifuld arbejdskraft på andre vilkår end en almindelig ansættelse på fuld tid.

Du kan selv skabe værdien i din hverdag
Hvis du har en iværksætter i maven og kan se potentialet i at arbejde med mennesker, som på en eller anden måde falder uden for normalen, kan du kreere et meningsfuldt arbejde for dig selv, samtidig med du kan gøre noget godt for andre. Der er hård konkurrence på det moderne jobmarked, hvor den bedste uddannelse og den rigtige erfaring kan være afgørende for en ansættelse.


En virksomhedstype som kan rumme ansatte med en sårbar baggrund kan for eksempel være en café eller restaurant. Det kræver ikke de store gastronomiske armbevægelser at starte et spisested. Så længe kaffen er varm og smilene store, kan man komme langt. Der er mange, der gerne vil støtte tiltag, som tager et samfundsmæssigt ansvar.


Hvis du drømmer om at blive økonomisk rig, er det dog nok ikke vejen, du skal gå. Hvis drømmen er at skabe oplevelser, håb og glæde, kan du derimod godt begynde at overveje, om du skal gøre alvor af dine planer. Selvfølgelig skal det være et mål at lave et økonomisk overskud med virksomheden. Og hvis du vil tage den sociale ansvarlighed til det næste niveau, kan du give en procentdel af overskuddet til et godgørende formål. På den måde får virksomheden en gennemført socialt ansvarlig profil, hvilket kan virke tiltalende på mange kunder.


Man kan gøre sig mange tanker, mens man er på ferie og har tid og overskud. Måske du skal kigge efter en afbudsrejse all inclusive, hvor du kan klare hovedet og komme tilbage med fornyet energi. De bedste idéer kan opstå, når man ikke har dagligdags gøremål hængende over hovedet.